Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Zelenskyj odvolal ukrajinského veľvyslanca na Slovensku: TOTO má byť dôvod!

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal z funkcie mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v Slovenskej republike Jurija Mušku. Zobraziť galériu (2)
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal z funkcie mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v Slovenskej republike Jurija Mušku. (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

KYJEV — Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal z funkcie mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v Slovenskej republike Jurija Mušku. TASR o tom informuje na základe nariadenia, ktoré bolo zverejnené v piatok na oficiálnej stránke Zelenského úradu (www.president.gov.ua) v časti Dokumenty.

"Odvolávam Jurija Jurijovyča Mušku z funkcie mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v Slovenskej republike," píše sa v nariadení. Dôvody odvolania v ňom nie sú uvedené. Zelenskyj rozhodol aj o odvolaní ukrajinských veľvyslancov v Iráne, Libanone, Gruzínsku a Portugalsku, uviedla v piatok agentúra Ukrinform.

Archívne Jurij Muška vystúpil aj v parlamente

V parlamente vystúpil ukrajinský veľvyslanec v SR Jurij Muška (Zdroj: TASR/ Jakub Kotian)

Pripomenula, že Zelenskyj predtým avizoval odvolanie veľvyslancov, ktorí si neefektívne plnia svoje povinnosti. Muška bol mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Ukrajiny na Slovensku od januára 2017. Pôsobil tiež ako veľvyslanec v Maďarsku a Kórejskej republike.

Viac o téme: OdvolanieVeľvyslanecVojna na UkrajineJurij MuškaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu