Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hororový útok medveďa: Zabil vojaka (†30) neďaleko výcvikového centra, muž mal neskutočnú smolu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANCHORAGE - Na Aljaške usmrtil medveď mladého vojaka, ktorý v tamojšom tréningovom centre práve absolvoval výcvik. Podľa všetkého medvedica chránila svoje mláďatá, o ktorých prítomnosti mladík zrejme netušil. Išlo teda zrejme o nešťastnú zhodu okolností, keď sa nachádzal v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

Jaroslav Karahuta k téme premnoženia medveďov a návrhov riešenia tohto problému (archívne video)

Jaroslav Karahuta k téme premnoženia medveďov a návrhov riešenia tohto problému (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Ešte v polovici mája sa na Aljaške neďaleko mesta Anchorage odohral krvavý útok medvedice. Tá napadla seržanta Setha Planta, ktorý sa v tom čase spolu s ďalším vojakom nachádzal v odľahlej časti výcvikového centra. Utrpel ťažké zranenia a po prevoze do nemocnice bol vyhlásený za mŕtveho. Jeho kolega sa zranil len ľahko. 

Plant, ktorý pochádzal z Floridy, bol pešiakom z 3. práporu 509. výsadkového pešieho pluku. Aljašský úrad pre ryby a divinu uviedol, že neďaleko miesta, kde došlo ku tragédii, sa našiel brloh s dvomi medvieďatami. Podľa zamestnankyne úradu Cyndi Wardlowovej zrejme išlo o "obranný útok zo strany medvedice, ktorá chránila svoje mladé"

 

R.I.P I don’t understand how this happened! Every time we went anywhere we had bear spray or someone was carrying a...

Posted by Carmen Miranda Brown on Thursday, May 12, 2022

Podľa podplukovníka Davida Nelsona z 3. práporu bol Seth "usmievavý, vždy svedomito plnil rozkazy, ktoré mu boli uložené a bol inšpiráciou pre každého, kto ho poznal". Miestne úrady uviedli, že medveďa, ktorý ho zabil, neuspali, akurát ho odohnali sprejom. Záznamy zo skrytých kamier v oblasti odhalili, že dotyčná samica sa vrátila k brlohu a odišla aj so svojimi mláďatami. Nie je známe, kde sa v súčasnosti nachádzajú. 

Viac o téme: VojakMedveďútok Aljaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu