Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pri streľbe v Taliansku zahynuli traja ľudia vrátane 2 detí: Páchateľ spáchal samovraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Imagies)

RÍM - Traja ľudia vrátane dvoch detí a jedného staršieho muža prišli v nedeľu o život pri streľbe dosiaľ neznámeho útočníka, ku ktorej došlo na ulici talianskeho mesta Ardea ležiaceho neďaleko Ríma. Informovala o tom tlačová agentúra ANSA aj ďalšie talianske médiá.

Mario Savarese, starosta mesta Ardea, uviedol, že polícia má situáciu v súčasnosti pod kontrolou. "Nesmierne ma mrzí, čo sa stalo. Všetci zúčastnení, vrátane osoby, ktorá strieľala, boli miestni obyvatelia. Carabinierom som poskytol všetky nevyhnutné informácie, a dúfam, že páchateľa čo najskôr dolapia," povedal agentúre ANSA. "Zdá sa, že všetko zapríčinila nezmyselná hádka," dodal. Obeťami streľby majú byť podľa talianskych médií dvaja bratia vo veku tri a osem rokov a jeden starší muž, ktorý nebol ich príbuzný.

Muž, ktorý zastrelil troch ľudí, spáchal samovraždu

Páchateľovi sa po čine podarilo ujsť a zabarikádovať sa v byte, kde neskôr podľa všetkého spáchal samovraždu. S odvolaním sa na talianske úrady a správy miestnych médií o tom informovala agentúra AFP.  Mario Savarese, starosta mesta Ardea, uviedol, že tragédia sa stala v obytnej štvrti, kde býval páchateľ aj jeho tri obete - dvaja bratia vo veku päť a desať rokov a 84-ročný muž.

Páchateľ, identifikovaný ako 35-ročný Andrea Pignani, sa po čine zabarikádoval vo svojom byte. Polícia s ním vyjednávala približne tri hodiny a pokúšala sa ho presvedčiť, aby vyšiel von. Policajti napokon do bytu vtrhli a muža našli už bez známok života, informovala talianska agentúra ANSA, podľa ktorej sa zrejme zastrelil tou istou zbraňou, ktorú použil pri útoku.

Viaceré talianske média s odvolaním sa na výpovede svedkov uvádzali, že išlo o počítačového inžiniera, ktorý trpel duševnými problémami, a ktorý sa už v minulosti vyhrážal spáchaním násilných skutkov.

Viac o téme: DetiObeteStreľbaTalianskoArdea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu