Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozivá PREDPOVEĎ vojenského experta: Putin je podľa neho v pokušení rozpútať vojnu

Vladimir Putin podľa experta rozpúta vojnu. Zobraziť galériu (3)
Vladimir Putin podľa experta rozpúta vojnu. (Zdroj: TASR/Sergei Ilyin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ako ďaleko je Vladimir Putin ochotný zájsť na obranu alebo dokonca rozšírenie svojej moci? Vojenský expert si je istý, že šéf Kremľa by chcel využiť svoj vojenský arzenál. Výslovne varuje pred možnou novou vojnou.

Expert na obranu prezentoval hrozivú predpoveď. Julian Lindley-French, medzinárodne uznávaný strategický analytik a poradca v rezorte obrany, v rozhovore pre britský Express uviedol, že predpokladá, že Vladimir Putin začne vojnu. Vojenský expert pevne verí, že ruský prezident sa pokúsi použiť svoj vojenský arzenál proti Západu.

VIDEO Putin drsne varoval nepriateľov: Rusko im vyrazí zuby tak, aby nemohli hrýzť!

Vojenský expert si je istý

Analytik je spoluautorom knihy Future War. Skúma sa v nej, ako by USA a Európa mohli spojiť svoje ozbrojené sily tvárou v tvár rastúcim hrozbám zo strany Ruska a Číny a využívať nové a špičkové technológie. Julian Lindley-French sa obáva, že v budúcnosti sa Vladimir Putin dostane do bodu, keď sa bude cítiť pod takým tlakom, že využije vojenskú silu, ktorú nazhromaždil počas desaťročí, pretože sa bojí, že ju inak stratí.

Hrozivá PREDPOVEĎ vojenského experta:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: wikipedia/ Maxim Maksimov)

50,6 miliárd eur investícií do armády

Ruské ozbrojené sily sú jednou z najväčších vojenských organizácií na svete a majú okolo milióna aktívneho personálu. Len v roku 2020 mali rozpočet okolo 61,7 miliárd amerických dolárov (50,6 miliárd eur) a Rusko má okrem toho tiež najväčší počet jadrových zbraní.

Hrozivá PREDPOVEĎ vojenského experta:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: wikipedia)

VIDEO V Moskve sa konala vojenská prehliadka! Putin zdôraznil: Rusko bude vždy hájiť túto vec

Použije Vladimir Putin svoje super zbrane?

Vojenských expertov čoraz viac znepokojuje prebiehajúca modernizácia ruskej armády. „Pre autokraciu, ako je Rusko, vždy existuje pokušenie použiť násilie na svojom vrchole, a to je hrozba, ku ktorej na vrchole ruského vojenského modernizačného programu smerujeme,“ uviedol pre Express Julian Lindley-French.

Viac o téme: ExpertVojnaZbraneRuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu