Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ľudia v strachu: Toto ešte nevideli! VIDEO Po uliciach sa pohybovala nebezpečná šelma

Vykračoval si po ulici, ako keby nič.
Vykračoval si po ulici, ako keby nič. (Zdroj: YouTube/Today)

HOUSTON - Úradom v americkom meste Houston sa podarilo cez víkend odchytiť tigra, ktorého ostatný týždeň niekoľkokrát zahliadli okoloidúci, ako sa voľne pohybuje ulicami jedného z predmestí. Polícia ho previezla do chovateľskej stanice v meste Murchison, kde má stráviť zvyšok života. Polícia stále zisťuje, kto tigra v skutočnosti vlastnil, kde pobýval a či kvôli nemu bude niekoho stíhať.

Svedkovia neverili tomu, čo videli: Strach v uliciach! Úrady vyzvali ľudí, aby zostali doma

Deväťmesačný bengálsky tiger vzbudil pozornosť médií, keď sa objavil na niekoľkých videách zdieľaných na sociálnych sieťach. Na nich sa prechádza po predmestí Houstonu. Zviera raz skoro zastrelil zástupca šerifa, ktorý naň narazil, keď bol mimo službu. Na miesto však vtedy pribehol 26-ročný Victor Hugo Cuevas, ktorý policajta vyzýval, aby šelmu nezabíjal a následne si ju odviedol preč.

Polícia týždeň po tigrovi pátrala a kontaktovala pri tom všetkých miestnych chovateľov exotických zvierat. Šelmu potom v sobotu odovzdala polícii Cuevasova manželka. Vyšetrovateľom povedala, že je jej manžel vlastníkom tigra a že zviera majú takmer od jeho narodenia. Podľa nej šelma prechádzala medzi rôznymi domácnosťami, Cuevasová však údajne vždy vedela, kde sa zviera nachádza.

Nejasnosti okolo majiteľa zvieraťa

Chov tigrov je v Houstone bez osobitných povolení zakázaný, polícia však stále zvažuje, či a koho bude v prípade stíhať. Cuevasov právnik totiž tvrdí, že jeho klient divoké zviera nevlastnil, len sa oň často staral. To podľa neho navyše nie je nelegálne, pretože chov divokých šeliem a iných exotických zvierat nie je vo štáte Texas plošne zakázaný.

Cuevasa zatkla polícia pred týždňom kvôli tomu, že sa podľa nej bránil zadržaniu, keď policajti prišli k nemu domov kvôli hláseniu o prechovávaní nebezpečného zvieraťa. Podozrivý bol pritom vtedy už prepustený na kauciu v prípade vraždy z roku 2017. Teraz je vo väzbe.

Problém má vyriešiť federálny zákaz

Podľa šéfky chovnej stanice, kde tiger skončil, je nebezpečné mať doma veľké šelmy kvôli ich sklonom k ​​náhlym a nepredvídateľným zmenám správania. Odchytené zviera už v deviatich mesiacoch veku váži takmer 80 kilogramov a dokázalo by podľa nej "narobiť dosť škody". Ochrancovia zvierat sa usilujú o zavedenie zákazu chovu veľkých mačkovitých šeliem ako domácich maznáčikov na federálnej úrovni, aby k podobným nebezpečným situáciám v budúcnosti nedochádzalo.

Viac o téme: TigerHouston
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu