Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO, z ktorého mrazí: Policajt zastrelil len 16-ročné dievča!

Policajt zastrelil dievča s nožom
Policajt zastrelil dievča s nožom (Zdroj: YouTube/ NBC4 Columbus)

COLUMBUS - Policajt v americkom meste Columbus zastrelil v utorok 16-ročné dievča, ktoré sa pokúsilo napadnúť dve osoby nožom, informovala v stredu agentúra AP s odvolaním sa na videozáznam zhotovený políciou.

VIDEO Padol VERDIKT v prípade vraždy Floyda (†46): Expolicajt je vinný, hrozí mu vysoký trest!

Policajtov privolali popoludní miestneho času k pokusu o útok nožom v Columbuse v americkom štáte Ohio. Zábery z policajnej kamery zachytávajú, ako policajt strieľa na Afroameričanku, ktorá sa pokúša napadnúť ďalšie dve osoby predmetom s čepeľou, pripomínajúcim nôž. Dievča previezli do nemocnice, kde ho vyhlásili za mŕtve.

Rodina uviedla, že obeť sa volala Makiyah Bryantová a mala 16 rokov. Teta miestnym novinám povedala, že zastrelené dievča vyrástlo v pestúnskej rodine a dostalo sa do sporu s niekým v dome.

Policajta postavili dočasne mimo službu

Zákony v štáte Ohio policajtom povoľujú použiť smrtiacu silu s cieľom chrániť seba a ďalšie osoby, píše AP. Vyšetrovatelia určia, či utorková streľba patrí medzi takéto situácie, uviedol dočasný šéf columbuskej polície Michael Woods. Meno policajta, ktorý na ženu vystrelil, zverejnené nebolo. Podľa Woodsa bude počas vyšetrovania stiahnutý z terénu.

Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov!

Starosta prosí o modlitby

Starosta Columbusu Andrew Ginther neskôr uviedol, že na základe videozáznamu policajt konal s cieľom chrániť ďalšie dievča. "Ďalšia mladá žena sa dnes večer ale nevráti domov," poznamenal. "Žiadam všetkých, aby sa modlili za mier. Dnes sa modlíme za túto rodinu, modlíme sa za toto mesto a modlíme sa za našich susedov," citovala ho agentúra Reuters.

V Columbuse sa v utorok večer zhromaždili ľudia na viacerých miestach vrátane priestoru pred veliteľstvom polície, aby vyjadrili nespokojnosť.

Viac o téme: StreľbaPolícia USAColumbus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu