Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Maďarsko zaočkovalo tri milióny ľudí: Vláda rozhodne o zmiernení opatrení

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP/Laszlo Balogh)

BUDAPEŠŤ - Maďarsko dosiahlo v utorok tri milióny zaočkovaných prvou vakcínou proti vírusu SARS-CoV-2, oznámil predseda vlády Viktor Orbán videozáznamom zverejneným na Facebooku.

"Tri milióny - ďalší míľnik," uviedol na spoločenskej sieti premiér videozáznam, ktorý sa končí poznámkou "Ideme ďalej!" V Maďarsku začali očkovať vlani 26. decembra, o deň skôr ako vo väčšine ostatných krajín Európskej únie. Vakcínu od konzorcia Pfizer/BioNTech proti koronavírusu SARS-CoV-2 dostali ako prví zdravotnícki pracovníci.

Maďarsko v utorok prevzalo prvú zásielku očkovacej látky od firmy Janssen Pharmaceutical pre zaočkovanie 28.800 ľudí. Prvou jednodávkovou vakcínou sa bude očkovať od pondelka v menších obciach v autobusoch, ktoré na to vyčlenila maďarská armáda.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 2837 nakazených novým druhom koronavírusu a na komplikácie súvisiace s ochorením COVID-19 zomrelo 272 pacientov. Od vypuknutia koronavírusovej pandémie zomrelo 23.980 ľudí a nákazu potvrdili 728.068 osobám. Kompletne je zaočkovaných už vyše 1.250.000 osôb. Vakcína od firmy Janssen je už šiestou, ktorou sa v Maďarsku očkuje.

Vláda rozhodne o zmiernení opatrení

Maďarská vláda zrejme v stredu rozhodne o ďalšom zmierňovaní karanténnych opatrení po tom, čo v utorok premiér Viktor Orbán oznámil, že prvou vakcínou proti vírusu SARS-CoV-2 zaočkovali už tri milióny ľudí. Informoval o tom spravodajský server szmo.hu.

Viac o téme: OčkovanieMaďarskoViktor OrbánMíľnikKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu