Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kauza Kuřim: Ondríka týrali od útleho veku!

Týraný Ondrík
Týraný Ondrík

BRNO - Hrozné okamihy zažíval týraný Ondrík (8) nielen v známej komôrke pod schodami v kuřimskom dome.

To, čo nevidíme ani v hororoch a čo kamera nezachytila, si vytrpel zrejme i na brnenskej ulici s poetickým názvom Krásného. "Tam som mal tiež komoru," povedal policajtom Ondrík.

Sťahovanie rodiny z Brna do prenajatého domu v Kuřimi bolo zrejme útokom, ktorý mal zakryť stopy hrozných praktík. Bohužiaľ sa na desivých zážitkoch nepriamo podpísala aj škola v Brne, do ktorej mal Ondrej od septembra 2006 začať chodiť do 1. triedy. Podľa dokumentov, ktoré Blesk získal, totižto riaditeľ školy umožnil pre Ondreja domácu výučbu, hoci to nebolo v súlade s odporučením odborníkov.

Chlapec má podľa psychológa od narodenia ušné ochorenie, hovoriť začal až v troch rokoch, trpí astmou a bol často chorý. Aj napriek tomu riaditeľ domácu výučbu doporučil, a to dokonca so spätnou platnosťou až v novembri 2006! Tým umožnil, že chlapec bol v neustálom styku so svojimi tyrankami - matkou Klárou a tetou Kateřinou Mauerovou, ktorá mala pri domácom vyučovaní pôsobiť ako učiteľka.

Postup riaditeľa vyšetrovala Česká školská inšpekcia. Podľa nej Základná škola Pavlovská vážne pochybila, keď umožnila vzdelávať chlapca doma. "Riaditeľ nepostupoval v súlade s pravidlami ani so školským zákonom," uviedol hovorca inšpekcie Libor Vacek. Dodal, že riaditeľmôže byť odvolaný.

"Rozhodne som nepochybil, opäť by som postupoval rovnako," bráni sa riaditeľ Miroslav Klíč.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu