Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ohavný čin! Ženu v Pakistane znásilnili pred očami jej detí: Mužov odsúdili, dostali zriedkavý trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISLAMABAD - V Pakistane odsúdili na smrť dvoch mužov, ktorí znásilnili ženu pred očami jej detí. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA s tým, že rozsudky tohto druhu sú v tejto moslimskej krajine veľmi zriedkavé.

Vlaňajší zločin, ktorého sa týkal uvedený súdny verdikt, vyvolal v Pakistane vlnu pobúrenia a protestov. Proces s páchateľmi prebiehal viac ako šesť mesiacov pred protiteroristickým súdom v meste Láhaúr. Obeťou skupinového znásilnenia sa stala žena, ktorej počas nočnej jazdy došlo palivo v aute a zostala stáť na ceste v blízkosti Láhauru. Dvojica mužov ženu okradla a znásilnila priamo pred očami jej dvoch malých detí, ktoré sa s ňou viezli v aute.  

Obaja páchatelia - Abid Malhí Šafkat Alí - boli okrem trestu smrti odsúdení aj na doživotné väzenské tresty a pokutu 50.000 pakistanských rupií. Podľa správ miestnych médií ide v Pakistane o vôbec prvý prípad, keď páchateľov skupinového znásilnenia odsúdili na smrť.

Hlavný obvinený Abid Malhí bol už v roku 2013 vo väzbe v súvislosti s iným prípadom skupinového znásilnenia, no neskôr bol prepustený na kauciu. Vlna pobúrenia, ktorú v Pakistane vyvolal vlaňajší prípad znásilnenia ženy pri Láhaure, viedla k prijatiu legislatívy umožňujúcej chemickú kastráciu niektorých sexuálnych delikventov aj zrýchlené súdne konania pred špecializovanými tribunálmi.

Viac o téme: ZnásilnenieOdsúdeniePakistanTrest smrtí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu