Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ohavné činy pôrodného asistenta (49:) Ženám tvrdil, že potrebujú lekársky zákrok, 11 znásilnil!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PARÍŽ - Oni mu absolútne verili, muž sa bezbranným ženám za to odvďačil tým najohavnejším spôsobom.

Vo Francúzsku bol pôrodný asistent odsúdený na dvanásť rokov väzenia za celkovo jedenásť znásilnení a jedno sexuálne napadnutie pacientiek. Súd v juhofrancúzskom departemente Hérault stanovil v piatok večer trest pre 49-ročného Lionela Charvina. Prokurátor predtým požadoval pre muža maximálny trest 20 rokov väzenia.

Prokurátor Albert Cantinol uviedol, že Charvin týral svojich pacientov pod „rúškom dôvery“: „Urobil z nich obete, ktoré sa ocitli v zajatí pocitov viny.“ Pôrodník sa nebál „využiť výhody zraniteľnosti žien“, ktoré sa na neho obracali počas tehotenstva alebo po pôrode.

Z pohľadu súdu sa Charvin dopustil svojich činov v rokoch 2013 až 2016. Počas prípravy pôrodu a po pôrode vraj oklamal svoje pacientky. Tvrdil im, že musí urobiť nejaké lekárske zákroky, namiesto toho ich sexuálne zneužil.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Charvin vyzeral, akoby stratil reč a pred vyhlásením rozsudku sa obetiam ospravedlnil. Na otázku predsedu senátu a právnikov nejasne odpovedal: „Samozrejme, že som si všimol utrpenie pacientov a je mi to ľúto. Nesiem časť zodpovednosti za toto utrpenie, ale nikdy som to nemal v úmysle. vážil som si tieto pacientky.“

Charvinova právna zástupkyňa, Maryse Pechevis, vo svojej obhajobe uviedla potenciálnu rodovú diskrimináciu svojho klienta. „Bol by Lionel Charvin obvinený, keby bol ženou?“ Spýtala sa. Charvinovým jediným cieľom bolo obnoviť fyzické fungovanie jeho pacientov a nastoliť u nich pohodu.

Mnohé z Charvinových obetí naznačili, že sa počas zneužívania cítili „paralyzované“ a že sa s tým spočiatku neodvážili vyjsť na verejnosť. Každá hovorila o obrovskom porušení dôvery, ku ktorému došlo v čase, keď bola obzvlášť zraniteľná.

Psychiatrický posudzovateľ dospel k záveru, že Charvin bol „príležitostným páchateľom“ s „perverznou“ osobnosťou. Detstvo obvineného charakterizovalo domáce násilie, alkoholizmus a viacnásobný incest.

Viac o téme: PôrodZnásilnenieAsistentTehotné ženy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu