Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Britskú vládu znepokojuje brazílsky variant vírusu: Hlási rekordný počet úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP, SITA/AP)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson v stredu povedal, že jeho vláda je znepokojená novým variantom koronavírusu, ktorý objavili v Brazílii. Vyjadril sa tak podľa agentúry DPA na poslaneckom výbore, kde sa ho zákonodarcovia pýtali, ako vláda bojuje s ohniskami koronavírusu v Británii. 

"Znepokojuje nás nový brazílsky variant. Už máme (prichystané) tvrdé opatrenia... na ochranu tejto krajiny pred novými infekciami prichádzajúcimi zo zahraničia," povedal. "Pokiaľ ide o brazílsky variant, podnikáme potrebné kroky," uviedol ďalej Johnson. 

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Dodal, že zatiaľ nie je jasné, či je zmienený nový variant vírusu odolný voči vakcínam od Pfizer/BioNTech, Moderny či tej, ktorú vyvinula spoločnosť AstraZeneca v spolupráci s vedcami s Oxfordskej univerzity. Všetky zmienené očkovacie látky už v Británii schválili na tzv. núdzové použitie. 

V Británii za posledných 24 hodín pribudlo podľa najnovších údajov úradov rekordných 1564 úmrtí súvisiacich s koronavírusom. Od vypuknutia pandémie tam tak denný prírastok úmrtí prvýkrát presiahol 1500, uvádza agentúra AFP.

Británia celkovo v súvislosti s koronavírusom zaznamenáva v rámci Európy spoločne s Talianskom vôbec najvyšší počet obetí na životoch. Od začiatku pandémie tam už zaznamenali 84.767 takýchto úmrtí. Okrem rekordného počtu úmrtí, pribudlo v Británii za posledných 24 hodín aj 47.525 nových prípadov nákazy, čím sa ich celkový počet zaznamenaný od začiatku pandémie zvýšil na 3.211.576. 

V Británii sa momentálne šíri aj domáci - nový variant koronavírusu považovaný za nákazlivejší oproti pôvodnému. V Spojenom kráľovstve ho prvýkrát zaznamenali vlani 14. decembra a následne ho hlásili aj z mnohých iných krajín.

Viac o téme: RekordVládaZnepokojenieúmrtiaVeľká BritániaKoronavírusCOVID-19Brazílsky variant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu