Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Británia poriadne pritvrdila v opatreniach proti KORONAVÍRUSU: Najnovší zákaz sa týka aj sexu!

Vedeckí poradcovia už dlho naliehajú na predsedu vlády Borisa Johnsona, aby nariadil národný lockdown ako na jar.
Vedeckí poradcovia už dlho naliehajú na predsedu vlády Borisa Johnsona, aby nariadil národný lockdown ako na jar. (Zdroj: SITA/AP/Aaron Chown)

LONDÝN - Vo Veľkej Británii počet infekcií rastie už niekoľko dní. Vláda zavádza nové opatrenia, aby mala šírenie pod kontrolou. Tie siahajú až do spální obyvateľstva.

V boji proti opätovnému šíreniu koronavírusu britská vláda taktiež prijíma neobvyklé opatrenia. Podľa nového pravidla na ostrove je zakázaný sex na jednu noc!

Toto pravidlo je súčasťou nedávneho sprísnenia korónových opatrení, ktoré sa teraz vrátili do Veľkej Británie. Najmä na severe Anglicka mala pandémia nedávno opäť hrozivé rozmery.

Britské ministerstvo zdravotníctva vydalo varovný stupeň dva. Odteraz sa ľudia z rôznych domácností už nesmú stretávať v interiéroch. Nezáleží na tom, či je to súkromný dom alebo verejné miesto. Znamená to tiež: už žiadne spontánne prenocovanie a žiadny sex na jednu noc.

Rovnako ako výstražné svetlá v lietadle

Napríklad, pokiaľ ide o súkromnú starostlivosť o deti, môžu sa urobiť výnimky zo zákazu stretávania sa. Zákaz môžu obísť aj páry, ktoré sú „v záväznom vzťahu“, ale nežijú v spoločnej domácnosti. Aké sú však kritériá trvalého vzťahu, orgány zatiaľ nespresnili.

Pokiaľ ide o Wales a Írsko, dve krajiny v regióne sa už rozhodli opäť pre lockdown. Anglicko ešte nie je tak ďaleko. Pred niekoľkými dňami uviedol premiér Boris Johnson (56) s odvolaním sa na štatistiku infekcie: „Čísla svietia ako výstražné svetlá v dopravnom lietadle.“

Vo Veľkej Británii je takmer 44-tisíc mŕtvych

Vedeckí poradcovia už dlho naliehajú na predsedu vlády Borisa Johnsona, aby nariadil národný lockdown ako na jar. Nielen Wales, ale aj sever Anglicka, časti Škótska a Severného Írska sú pandémiou vážne postihnuté. Johnson však chce počkať s ohľadom na ekonomické dôsledky.

Podľa štatistík zomrelo na Covid-19 vo Veľkej Británii s takmer 67 miliónmi obyvateľov takmer 44-tisíc ľudí infikovaných koronavírusom. Počíta sa však s vysokým počtom neohlásených prípadov.

Viac o téme: SexVeľká BritániaBoris JohnsonKoronavírusCovid-19LockdownIntímne vzťahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu