Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Brazílsky senátor odstúpil z funkcie: Neuveríte, kde si ukryl nakradnuté peniaze

Chico Rodrigues mal ukrývať peniaze v spodnej bielizni.
Chico Rodrigues mal ukrývať peniaze v spodnej bielizni. (Zdroj: Chico Rodrigues)

BRAZÍLIA - V Brazílii rezignoval senátor Chico Rodrigues po tom, čo polícia prehľadala jeho dom v rámci vyšetrovania spreneverených peňazí určených na boj s chorobou covid-19. Podľa miestnych médií policajti našli tisíce brazílskych realov v spodnej bielizni, ktorú mal na sebe, informovala agentúra AP.

Lokálne médiá napísali, že polícia v Rodriguesovom dome našla 100-tisíc realov (vyše 15-tisíc eur), pričom v jeho spodnej bielizni objavila 30-tisíc realov (vyše 4500 eur). Miestne médiá sa odvolávali na anonymné zdroje oboznámené s vyšetrovaním.

Rodrigues odmietol, že by sa dopustil niečoho nezákonného. "Verím v justícii a dokážem, že nemám nič spoločné s nezákonným činom," vyhlásil. Informácie o peniazoch v spodnej bielizni nekomentoval.

Federálna polícia sa zamerala na senátora zo štátu Roraima v rámci vyšetrovania údajnej sprenevery 20 miliónov realov (vyše 83 miliónov korún) z fondov určených na boj s ochorením covid-19.

Prípad Rodriguesa, ktorý je podľa denníka The Guardian spojencom prezidenta Jaira Bolsonara, vrhá ďalšie tieň na brazílsku hlavu štátu a jeho sľub bojovať s kriminalitou a korupciou. Tento rok rezignoval minister spravodlivosti Sergio Moro, ktorý obvinil prezidenta z pokusov zasahovať do práce polície. Na konci septembra potom prokuratúra obvinila Bolsonarovho syna okrem iného z prania špinavých peňazí, sprenevery či organizovaní zločineckej organizácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu