Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Situácia v Česku sa nezlepšuje: V piatok pribudlo opäť takmer 3-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Počet prípadov ochorenia COVID-19 v Česku v piatok stúpol opäť o takmer 3000, podobne ako vo štvrtok. Pribudlo konkrétne 2946 nakazených ľudí, čo je najvýraznejší denný nárast za tento týždeň a druhý najvyšší od marcového začiatku epidémie v ČR. V sobotu krátko po 06.00 h SELČ o tom informoval na svojej webovej stránke Český rozhlas (ČRo) s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva.

Počet aktuálne chorých na COVID-19 je približne 30.000. Ochorenie má u väčšiny nakazených mierny priebeh, ale v poslednom čase v Česku prudko rastie počet hospitalizovaných aj mŕtvych. Úmrtí zaznamenali celkovo 581.

V ČR hlásili celkovo 61.318 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Denné nárasty v počte infikovaných v poslednom čase opakovane prekonávali rekordy, najvýraznejší prírastok bol minulý štvrtok, keď testy potvrdili ochorenie u 3126 ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Minister zdravotníctva Roman Prymula na piatkovej tlačovej konferencii vyhlásil, že nárast infikovaných sa teraz spomalil. Počet nových prípadov za piatok je však oproti štvrtku o niekoľko desiatok vyšší. Prymula ale tiež upozornil, že rozhodujúce sú počty hospitalizovaných, ktorí potrebujú pľúcnu ventiláciu, alebo počty úmrtí - a tie aktuálne výrazne stúpajú, citoval ministra portál ČRo.

Viac o téme: ČeskoPandémiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu