Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Beštia v ľudskej podobe: Lekár zavraždil najmenej 50 taxikárov, a to nie je všetko!

Taxíky. Zobraziť galériu (2)
Taxíky. (Zdroj: pixabay)

NAÍ DILLÍ - Indický lekár Devender Sharma má byť zapojený do najmenej 50 vrážd taxikárov. Mŕtvoly potom hodil krokodílom, aby ho zožrali. Indická polícia zatkla 62-ročného muža v Naí Dillí, ako povedala v nedeľu. Autá obetí potom predal v prepočte za 230 eur za kus.

Pri výsluchoch sa lekár, ktorý vyštudoval tradičnú indickú medicínu Ajurvéda, priznal polícii, že bol hlavným pôvodcom najmenej 50 vrážd. Vyšetrovatelia sa však domnievajú, že mohol byť za viac ako 100 vraždami. Okrem toho sa mal podieľať na nezákonných transplantáciách obličiek a zakaždým dostal ekvivalent takmer 8 000 eur.

Muž bol údajne odsúdený na doživotie za vraždu šiestich vodičov taxíkov v meste Džajpur, juhozápadne od Naí Dillí, začiatkom roku 2000, neskôr bol ale omilostený. Iné médiá hovoria o tom, že dostal vychádzku a ušiel do indickej metropoly. Tam sa zosobášil s istou vdovou. Tam ho v stredu aj zadržali šesť mesiacov po tom, ako zmizol. Vyšetrovatelia v indickom hlavnom meste ho odovzdali polícii v Džajpure.

Devender Sharma mal zavraždiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Indická polícia)

Obchod s ľudskými orgánmi

Jeho kriminálna kariéra sa podľa vedúceho vyšetrovateľa začala v 90-tych rokoch 20. storočia. V tom čase viedol gang, ktorý kradol kanistre s palivom a vodičov často aj zabili, uviedol Rakesh Paweriya. Okrem toho sa lekár pripojil k syndikátu, ktorý ponúkol nelegálne transplantácie obličiek. V roku 2004 bol zatknutý za údajnú účasť na viac ako 125 takýchto operáciách.

Jeho gang si súčasne prenajímal taxíky v severnom štáte Uttarpradéš, vodičov zabil a telá hodil do rieky plnej krokodílov - tak chcel gang zabezpečiť, že sa telá nikdy nenájdu. Taxíky obetí potom mali predávať v ekvivalentnej cene 230 eur za kus.

Doteraz bol lekár odsúdený iba v niekoľkých takýchto prípadoch, vyšetrovanie podľa polície stále prebieha. Ďalšie podrobnosti z prípadu nie sú zatiaľ známe.

Viac o téme: VraždyTaxikáriKrokodílyIndiaObchody s orgánmi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu