Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS USA sú znepokojené hrozbou kybernetických útokov na nemocnice v ČR

Mike Pompeo
Mike Pompeo (Zdroj: SITA/AP/Jeff Chiu)

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo uviedol, že Spojené štáty sú znepokojené hrozbou kybernetických útokov na české nemocnice v čase, keď svet bojuje s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom v sobotu agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie amerického rezortu diplomacie zverejneného na Twitteri.

Vo štvrtok pred hrozbou útokov na počítačové systémy nemocníc varoval český Národný úrad pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť (NÚKIB), ako aj ministerstvo zdravotníctva. "Vyzývame dotyčnú osobu, aby sa vyvarovala škodlivých kybernetických aktivít namierených proti českému zdravotníctvu a podobnej infraštruktúre na iných miestach. Každý, kto takéto kroky podnikne, by mal počítať s následkami," uvádza sa vo vyhlásení amerického ministerstva zahraničných vecí.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch v piatok uviedol, že situácia je zatiaľ pokojná, avšak podobné situácie sa berú veľmi vážne. Cieľmi pokusov o hackerské útoky sa v minulosti stali napr. Fakultná nemocnica Olomouc, Fakultná nemocnica Ostrava či Nemocnice Pardubického kraja. Všetky útoky sa doposiaľ podarilo odraziť.

Viac o téme: NemocniceZnepokojenieUSAČeská republikaKoronavírusMike PompeoKyberútoky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu