Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Česko hlási už 17. obeť, zomrela aj nakazená zdravotná sestra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike sa nákaza koronavírusom SARS-CoV-2 potvrdila u 2837 ľudí. Za nedeľu sa ich počet zvýšil o 160, čo je najmenší nárast za šesť dní. Informoval o tom v pondelok spravodajský server iDNES.cz.

Ochoreniu COVID-19 spôsobenému týmto koronavírusom zatiaľ podľahlo 17 osôb, vyliečilo sa 11 ľudí. Medzi obeťami nového koronavírusu v ČR je aj zdravotná sestra, ktorá pracovala v pražskej Thomayerovej nemocnici, kde sa nákaza rozšírila.

Server Lidovky.cz v pondelok informoval, že minister vnútra Jan Hamáček zrejme nahradí v čele krízového štábu námestníka ministra zdravotníctva Romana Prymulu. "Profesor Prymula sa musí sústrediť na systém inteligentnej karantény a hlavne na zdravotníctvo a na epidemiologické záležitosti," zdôvodnil túto zmenu premiér Andrej Babiš.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Koronavírusom sa nakazil aj český podnikateľ Daniel Křetínský. Väčšinový vlastník Energetického a priemyselného holdingu (EPH) v rozhovore pre denník E15 uviedol, že od potvrdenia nákazy je v izolácii a cíti sa dobre. Křetínský je podľa vlaňajšieho rebríčka časopisu Forbes piatym najbohatším Čechom s odhadovaným majetkom vo výške 66 miliárd korún (2,4 miliardy eur) a okrem iného je aj predsedom predstavenstva futbalovej Sparty.

Viac o téme: ObeteČeskoZdravotná sestraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu