Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Štyria pasažieri v Paname zomreli na lodi: Zaznamenali na nej koronavírus

Štyria pasažieri zomreli na lodi na panamskom pobreží Zobraziť galériu (3)
Štyria pasažieri zomreli na lodi na panamskom pobreží (Zdroj: SITA/AP Photo/Arnulfo Franco)

PANAMA - Štyria pasažieri zomreli na palube výletnej lode pri pobreží Panamy, na palube ktorej sa vyskytla nákaza koronavírusom SARS-CoV-2, informovala v piatok agentúra AFP.

Loď menom Zaandam patriaca spoločnosti Holland America Line s 1800 pasažiermi na palube sa nachádza v teritoriálnych vodách Panamy. Viacero krajín jej nepovolilo zakotviť na svojom pobreží z dôvodu obáv z nákazy koronavírusom. Spoločnosť Holland America Line potvrdila, že štyria pasažieri v staršom veku na palube lode zomreli.

Štyria pasažieri zomreli na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Arnulfo Franco)

Viacerým pasažierom, ktorí mali dýchacie problémy, vykonali testy na prítomnosť koronavírusu a u dvoch z nich boli výsledky pozitívne. Zaandam vyplávala z argentínskej metropoly Buenos Aires 7. marca a smerovala do Čile. Po krátkej zastávke v meste Punta Arenas v Patagónii na juhu Čile 14. marca loď odmietlo prijať viacero prístavov v súvislosti so správami, že 42 ľudí na jej palube má príznaky podobné chrípke.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Loď sa snaží dostať do amerického štátu Florida. Na to však musí prejsť cez Panamský prieplav. Panamské úrady však lodi v piatok vstup do prieplavu nepovolili. Spoločnosť Holland America poslala ďalšiu loď menom Rotterdam, ktorá lodi Zaandam nesie testovacie súpravy na zistenie nákazy COVID-2, zásoby a nových členov posádky.

Štyria pasažieri zomreli na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Arnulfo Franco)

Spoločnosť uviedla, že príznaky podobné chrípke hlásilo 53 cestujúcich na palube lode Zaandam a 58 členov posádky. Pasažierov, ktorí nie sú chorí a neprišli do styku s osobami s príznakmi, spoločnosť plánuje presunúť na palubu lode Rotterdam. Takisto spolupracuje s panamskými úradmi, aby lodi Zaandam povolili preplaviť sa cez Panamský prieplav do mesta Fort Lauderdale na Floride.

Viac o téme: LoďVýletná loďúmrtiePanamaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu