Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Rýchlotesty v Španielsku sú nepresné: Čínsky výrobca pošle nové

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Nepresné rýchlotesty na nový koronavírus, ktoré dostalo Španielsko, sa jeho čínsky výrobca Shenzhen Bioeasy Biotechnology rozhodol nahradiť. Súčasné testy na základe výterov z nosa majú totiž podľa Španielskej spoločnosti pre infekčné choroby a klinickú mikrobiológiu mieru presnosti menšiu ako 30 percent. Informoval o tom v piatok denník South China Morning Post.

Španielsko si podľa denníka El País predtým objednalo od čínskej spoločnosti 340.000 testovacích sád. Samospráva v Madride sa však rozhodla prestať používať testy pre ich nepresnosť. Ministerstvo zdravotníctva následne vyzvalo miestneho dodávateľa, aby testovacie sady nahradil.

Spoločnosť Shenzhen Bioeasy Biotechnology uviedla, že pošle nové sady rýchlotestov s čo najväčšou presnosťou diagnostiky. "Všetky rýchlotesty Bioeasy COVID-19 boli oficiálne schválené a môžeme ich exportovať a predávať v Európskej únii," dodala čínska spoločnosť.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Španielsku do štvrtka 26. marca ochorelo na COVID-19 celkovo 56.188 ľudí, z nich 4.089 zomrelo. Celosvetovo vírus infikoval približne 520.000 ľudí a chorobe spôsobenej novým koronavírusom podľahlo viac ako 23.000 osôb.

Viac o téme: ŠpanielskoČínaMadridRýchlotestyKoroanvírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu