Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Pápež mal negatívny test na koronavírus: V Taliansku zomrel prvý biskup

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Pápež František absolvoval test na prítomnosť nového koronavírusu, ktorého výsledok bol negatívny. Informovala o tom vo štvrtok agentúra APA s odvolaním sa na milánsky denník Corriere della Sera.

Stav pápeža preverili lekári po zistení, že novým koronavírusom sa nakazil vysoko postavený hodnostár katolíckej cirkvi, ktorý vo Vatikáne dlhodobo žije v tej istej budove. Podľa talianskych médií nakazeného muža previezli do nemocnice a následne testovali aj pápežových najbližších spolupracovníkov.

Vatikánsky penzión Dom sv. Marty, kde sa objavil uvedený prípad, František nechce opustiť. V tejto budove žije už od začiatku svojho pontifikátu pred siedmimi rokmi a aj vo štvrtok slúžil rannú omšu v jej priestoroch. Zdalo sa, že má dobrú náladu. 

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

František na úvod rannej omše spomenul tému strachu v čase pandémie: "Pomyslime na strach starých ľudí, ktorí sú sami doma alebo v domovoch dôchodcov a ktorí nevedia, čo všetko sa ešte môže stať; na strach tých, ktorí nemajú stálu prácu a robia si starosti, ako uživia svoje deti a svoje rodiny."

František sa od konca februára, keď si liečil nachladnutie, zdržiava väčšinu času vo svojom byte, kde má aj súkromné stretnutia a z preventívnych dôvodov sa tam aj stravuje. Len príležitostne sa presúva do Vatikánskej knižnice, odkiaľ sa v priamom prenose vysielajú jeho posolstvá pre 1,3 miliardy katolíkov. Každodenné omše slúžené pápežom v kaplnke vatikánskeho Domu sv. Marty bývajú streamované cez internet.

Oficiálna webová stránka Vatican News uvádza, že v tomto mestskom štáte sú novým koronavírusom nakazené štyri osoby. Z Talianska medzitým hlásili aj globálne prvé úmrtie katolíckeho biskupa v dôsledku nakazenia novým koronavírusom. Biskup Angelo Moreschi, ktorý pôsobil v Etiópii, zomrel ešte v stredu vo veku 67 rokov vo svojom domovskom meste Brescia na severe Talianska, uviedla rakúska agentúra Kathpress.

Viac o téme: PápežBiskupTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu