Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KRONAVÍRUS Približne 20 kilometrov dlhú kolónu vytvorili na východe Rakúska nákladné vozidlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

VIEDEŇ - Približne 20 kilometrov dlhú kolónu vytvorili vo štvrtok dopoludnia na východe Rakúska nákladné vozidlá, ktoré zostali stáť na diaľnici A4 vedúcej ku hranici s Maďarskom. Informovala o tom tlačová agentúra APA.

Nahromadenie kamiónov pri hraničnom priechode Nickelsdorf, ležiacom zhruba 20 kilometrov južne od Bratislavy, zdôvodnila polícia v rakúskej spolkovej krajine Burgenland technickými problémami, ktoré vznikli pri odbavovaní na maďarsko-rumunskej hranici. Vozidlá idúce do Rumunska vytvorili na maďarskom území až 70-kilometrovú kolónu, na čo maďarské orgány zareagovali spomalením odbavovania nákladnej dopravy už pri vstupe do Maďarska cez priechod Nickelsdorf.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Uvedené problémy sa podľa polície podarilo medzičasom vyriešiť a zápcha na rakúskej strane hranice sa začala uvoľňovať. Na iných hraničných priechodoch v Burgenlande, ktoré sú otvorené pre nákladnú dopravu, väčšie zdržania nezaznamenali. Podobná situácia nastala na diaľnici pri Nickelsdorfe už minulý týždeň, keď kolóna nákladných i osobných vozidiel celkovou dĺžkou presahovala 30 kilometrov. Zablokovanie premávky vtedy spôsobili novozavedené opatrenia na spomalenie šírenia nového koronavírusu.

Viac o téme: KolónaMaďarskoRakúskoKoronavírusNákladné vozidlá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu