Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Čína hlási nárast privezených nových prípadov nákazy koronavírusom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

PEKING - V Číne zaznamenali za posledných 24 hodín 67 nových prípadov ochorenia COVID-19, vo všetkých prípadoch išlo o nedávno "privezené" nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 zo zahraničia. Ide o nárast oproti predchádzajúcemu dňu, keď evidovali 47 nových prípadov, taktiež to boli všetko cestujúci prichádzajúci zo zahraničia. Informovala o tom vo štvrtok čínska Národná zdravotnícka komisia s tým, že šesť ďalších ľudí nákaze podľahlo.

Žiadne nové prípady nákazy opäť nehlásili zo stredočínskeho mesta Wu-chan v provincii Chu-pej, odkiaľ sa koronavírus od konca minulého roka rozšíril do celého sveta. Zdraví obyvatelia už môžu od utorkovej polnoci odísť z tejto provincie. Mesto Wu-chan zruší cestovné obmedzenia 8. apríla. Školy však zostanú v provincii Chu-pej zatvorené.

KORONAVÍRUS Čína hlási nárast
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

Štátne médiá varovali v súvislosti s prípadmi zavlečenia infekcií zo zahraničia pred druhou vlnou nákazy. V krajine doteraz hlásili celkovo 541 "privezených" prípadov infekcie, väčšinou ide o Číňanov vracajúcich sa domov. Od stredy musia všetky osoby prichádzajúce do hlavného mesta Peking zo zahraničia podstúpiť test na ochorenie COVID-19 a ísť do karantény. Aj tí, ktorí prišli do Pekingu v minulých dvoch týždňoch, sa budú musieť nechať podľa agentúry AP povinne testovať.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


V Číne doposiaľ zaznamenali 81.285 prípadov ochorenia COVID-19 a 3287 úmrtí. Počet nových prípadov nákazy však v minulých týždňoch rapídne poklesol. V čase, keď nákaza eskaluje v USA a Európe, čínska vládnuca komunistická strana deklarovala víťazstvo nad epidémiou a uvoľňuje reštrikcie s cieľom oživiť ekonomiku.

Viac o téme: ČínaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu