Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Nemecko plánuje pre mladých zmierniť obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - V nasledujúcej fáze pandémie koronavírusu v Nemecku môže dôjsť k zmierneniu preventívnych opatrení a mladí ľudia budú môcť znovu chodiť von. Uviedol to v stredu podľa agentúry DPA Helge Braun, vedúci úradu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

Ako poznamenal Braun, spolková vláda plánuje prísne obmedzenia týkajúce sa pohybu osôb a sociálnych kontaktov, ktoré boli zavedené v dôsledku koronavírusovej krízy neskôr zmierniť, čo sa bude týkať v prvom rade mladých zdravých ľudí.

Viac informácií o koronovíruse nájdete aj na Facebooku

"Mladí ľudia, ktorí nepatria k rizikovej skupine, budú môcť v ďalšej fáze samozrejme opäť vychádzať na ulicu," napísal Braun v študentskej aplikácii Jodel. Zároveň je ale podľa neho potrebné "dôsledne testovať, vyhľadávať infikovaných a zistiť, s kým boli v kontakte".

Momentálne mnohé závisí od toho, či bude možné pomocou zavedených opatrení udržať krivku infikovaných osôb na nízkej úrovni. "To sa ukáže počas nasledujúcich dvoch týždňov," povedal Braun s tým, že následne azda bude možné zodpovedať aj otázku, kedy sa skončia obmedzenia spojené s koronavírusom.

Viac o téme: ObmedzeniaNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu