Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena chcela prepašovať len šesťdňové bábätko: Napchala ho do tašky! Šialenosť zachytilo VIDEO

Jennifer Talbot chcela v taške prepašovať do lietadla iba 6-dňové bábätko Zobraziť galériu (3)
Jennifer Talbot chcela v taške prepašovať do lietadla iba 6-dňové bábätko (Zdroj: SITA/AP Photo/Vicente Gonzales, Video: Repro foto YouTube/NBC News)

MANILA - Otrasný prípad z Filipín ide na súd. Američanka chcela v taške prepašovať do lietadla iba 6-dňové bábätko, aby s ním odletela do amerického Detroitu. Filipínsky letecký personál si ju však všimol a po zavolaní imigračného ženu zatkli. Okrem obvinenia nezákonného zadržiavania čelí aj obvineniu z obchodovania s ľuďmi a únosu.

Američanka je obvinená z obchodovania s ľuďmi po tom, čo sa údajne pokúsila prepašovať novorodenca z Filipín. Teraz čelí aj obvineniu z únosu. Jennifer Talbot z amerického Utahu bola na kauciu na slobode, zatiaľ čo čelila obvineniam z obchodovania s ľuďmi v Manile na Filipínach, keď sa v stredu objavila pred novinármi s predstaviteľmi Národného úradu pre vyšetrovanie. Informovali o tom noviny Independent.

Bola oblečená v oranžovom tričku s maskou na tvári a jednu ruku mala pre zranenie zafixovanú. „S tlačovou konferenciou nesúhlasím bez prítomnosti môjho právneho zástupcu a veľvyslanectva,“ povedala pri rozhovore s novinármi.

Žena chcela prepašovať len
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Vicente Gonzales)

Tlačová konferencia v stredu sa konala dva dni potom, čo bol Talbotovej doručený zatýkací rozkaz za únos. Okrem toho čelí obvineniu z obchodovania s ľuďmi aj z nezákonnému zadržiavaniu. Súd ohľadom obvinenia z únosu je naplánovaný na 12. marca. Pri obvinení z únosu nie je možné požiadať o kauciu.

Žena chcela prepašovať len
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Vicente Gonzales)

Prokurátori tvrdia, že Talbotová plánovala 4. septembra nastúpiť na let spoločnosti Delta Air Lines so šesťdňovým dieťaťom zabaleným v kabelke. Údajne sa pokúsila preukázať čestné vyhlásenie, ktoré jej dáva súhlas, aby si vzala chlapčeka Andrewa, ktoré podpísala matka, ale formulár nemal podpis. 

V dokumente matka Maricris Dulapová mala podľa britských novín Daily Mail uviesť, že cesta do Spojených štátov jej synovi umožní získať meno a zároveň sa stane členom Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní a stretne sa so svojou prababičkou skôr, než zomrie."Aby sa stretol so svojou prababičkou, môj syn pôjde najskôr do Ohia a neskôr do Utahu so svojou tetou," písalo sa vo vyhlásení.

Letecký personál potom upozornil imigračné oddelenie, pretože nebola vydaná žiadna vládna cestovná dokumentácia, ktorá by umožňovala dieťaťu ísť do USA. Talbotovú zatkli na letisku a dieťa bolo odovzdané vládnemu personálu sociálnej starostlivosti.

Viac o téme: BábätkoLietadloúnosFilipínyJennifer Talbot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu