Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V prípade kamióna s 39 mŕtvymi obvinili 23-ročného muža: Podozrivého zadržali na diaľnici

(Zdroj: Twitter/Graphenes)

LONDÝN - Britskí prokurátori obvinili 23-ročného muža zo Severného Írska v súvislosti s úmrtiami 39 ľudí z Vietnamu, ktorých telá našli v októbri v chladiarenskom návese kamióna. Podozrivého zadržali v piatok na diaľnici severozápadne od Londýna. Polícia v grófstve Essex v nedeľu uviedla, že muž čelí obvineniam zo sprisahania za účelom pašovania ľudí a napomáhania nelegálnej migrácii. Pred súd má predstúpiť v pondelok.

Telá 31 mužov a ôsmich žien našli 23. októbra v anglickom meste Grays. Chladiarenský náves, v ktorom sa nachádzali, pricestoval do Británie trajektom z belgického Zeebrugge. Všetky obete vo veku 15 až 44 rokov pochádzali z Vietnamu. Predpokladá sa, že zaplatili prevádzačom, aby ich potajme previezli do Anglicka.

V prípade už čelí obvineniam zo zabitia všetkých obetí a ďalších trestných činov 25-ročný vodič Maurice Robinson zo Severného Írska. V Írsku v súvislosti s prípadom zadržali 22-ročného Eamonna Harrisona, na ktorého polícia v Essexe vydala európsky zatykač a v súčasnosti sa usiluje o jeho vydanie na základe obvinení zo zabitia. Niekoľko ďalších ľudí zatkli aj vo Vietname.

Viac o téme: KamiónTeláVietnamBritániaSeverné Írsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu