Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Izraelská odveta za raketový útok zo Sýrie: Nálety v Damasku, hlásia niekoľko mŕtvych

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/SANA via AP)

DAMASK - Protivzdušná obrana sýrskej armády zostrelila v stredu nad Damaskom rakety, ktoré vypálili izraelské stíhačky. S odvolaním sa na správy sýrskej agentúry SANA o tom informovala agentúra AFP. Sýrske štátne médiá informovali, že zomreli dvaja civilisti, opozičná skupina, ktorá monitoruje dianie v Sýrii, hovorí až o 11 mŕtvych.

"O 01.20 hodine (00.20 SEČ) v stredu, vypálili izraelské stíhačky rakety na niekoľko cieľov v okolí Damasku. Naša protivzdušná obrana reagovala na masívny útok, zachytila nepriateľské rakety a zneškodnila väčšinu z nich ešte pred tým, ako zasiahli svoje ciele," uviedla SANA s odvolaním sa na zdroj z prostredia armády. Útok prišiel podľa sýrskej agentúry "z palestínskych území a Libanonu".

Izraelská odveta za raketový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/SANA via AP)

Korešpondent AFP, nachádzajúci sa v Damasku, pre agentúru uviedol, že počul niekoľko explózií. Izraelská armáda následne útok potvrdila. "Práve sme uskutočnili rozsiahle nálety na iránske jednotky Quds a sýrsku armádu v reakcii na raketový útok iránskych síl z územia Sýrie," uviedla armáda židovského štátu na Twitteri. Izrael v utorok ráno oznámil, že jeho systém protivzdušnej obrany zachytil štyri rakety vypálené na zo susednej Sýrie.

Viac o téme: StíhačkyIzraelDamaskSýrska armáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu