Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nešťastie v českej obci: Pri miešaní chemikálií nastal výbuch a požiar, osem zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - HZS Ústeckého kraja)

PRAHA - Osem ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu, ku ktorému došlo v utorok dopoludnia pri výrobe chemických látok v českej obci Hamr na Jezeře v Českolipsku. Na mieste zasahovalo niekoľko posádok záchranných služieb, vrtuľník záchranárov z Prahy i hasiči, informuje spravodajský server Novinky.cz.

K výbuchu došlo v areáli závodu na likvidáciu nebezpečného odpadu. "Pri miešaní látok došlo v spojení s vodou k výbuchu a následnému požiaru," povedala pre denník Právo hovorkyňa hasičov Lucie Hložková. Dodala, že z miesta museli evakuovať deväť ľudí s tým, že niektorých transportovala záchranná služba.

"Mali sme tam osem pacientov, z toho boli dvaja v kritickom stave transportovaní vrtuľníkom. Ďalší človek utrpel stredne ťažké poranenia," povedal hovorca záchrannej služby Michael Georgiev. Podľa neho musia prejsť vyšetrením v nemocnici tiež samotní záchranári, ktorí boli na mieste ako prví, pretože sa podľa veliteľa nachádzali v nebezpečnej zóne. Hovorca dodal, že momentálne je areál závodu uzavretý.

Viac o téme: VýbuchChemikálieHamr na Jezeře
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu