Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nešťastie na východe Ukrajiny: Výbuchy v muničnom sklade neprežili dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Dvaja ukrajinskí ženisti prišli o život a štyria ďalší utrpeli zranenia pri výbuchoch v muničnom sklade na východe Ukrajiny, neďaleko územia kontrolovaného proruskými povstalcami. S odvolaním sa na piatkové informácie ukrajinskej armády o tom píše agentúra AFP.

Ukrajinská armáda uviedla, že k výbuchom došlo počas plánovanej likvidácie starej munície na vojenskej základni neďaleko mesta Charkov. Smrť svojich dvoch ženistov potvrdil na Facebooku Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny. Štyroch ďalších vojakov so zraneniami hospitalizovali, traja sú vo vážnom stave. "Miestnemu obyvateľstvu ani infraštruktúre ohrozenie nehrozí" a výbuchy už ustali, dodala armáda.

V tom istom zariadení došlo v uplynulých dvoch rokoch k dvom podobným incidentom. V marci 2017 vyhoreli muničné sklady v okolí Charkova, jedna osoba prišla o život, päť ďalších utrpelo zranenia a 70 percent tam skladovanej munície sa zničilo. Udalosť si vynútila evakuáciu asi 20.000 ľudí. Zásoby zastaraného streliva z obdobia sovietskej éry sú častým spúšťačom požiarov a výbuchov v muničných skladoch na Ukrajine a v Rusku, dopĺňa AFP.

Viac o téme: VýbuchZraneníUkrajinaMuniččný sklad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu