Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Dráma na strednej škole: Mladík zastrelil dvoch ľudí, potom si strelil do hlavy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

LOS ANGELES - Počet obetí na životoch v dôsledku štvrtkovej streľby na škole v kalifornskom meste Santa Clarita stúpol na dve. Zranené sú štyri osoby vrátane útočníka, uviedla tlačová agentúra AP s odvolaním sa na vyjadrenie okresného šerifa Alexa Villanuevu.

Po tom, ako podľahlo svojim zraneniam 16-ročné dievča, zomrel podľa neho v nemocnici aj 14-ročný chlapec. Obe obete identifikovali ako študentov. Tým bol aj 16-ročný páchateľ útoku, ktorý sa nachádza vo vážnom stave po tom, ako si nakoniec sám strelil do hlavy. Použitú pištoľ kalibru 0,45 palca (11,43 milimetra) našli po incidente s prázdnym zásobníkom.

VIDEO Dráma na strednej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/ Arsonvio News Channel)

Šerif Alex Villanueva pre rozhlasovú stanicu KNX povedal, že predpokladaným strelcom je študent a nachádza sa medzi zranenými, ktorých previezli do nemocnice. Úrad šerifa predtým na Twitteri informoval, že v areáli školy sa pohyboval podozrivý muž v čiernom oblečení.

Miestom incidentu je stredná škola v štvrti Saugus mesta Santa Clarita na severozápadnom okraji aglomerácie Los Angeles. Sauguskú strednú školu, ako aj ďalšie školy v okolí uviedli v súvislosti so streľbou do uzatvoreného režimu.

VIDEO Dráma na strednej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Podľa predošlých správ hlásili po streľbe najmenej sedem zranených, pričom nebolo jasné, či boli postrelení alebo utrpeli iné zranenia. Spomínaná nemocnica však následne uviedla, že prijala dve zranené osoby a ďalšie tri sú na ceste. Miestna policajná stanica mala takisto informácie o "približne piatich ošetrovaných obetiach". Hovorca Bieleho domu Judd Deere vyhlásil, že správy o štvrtkovom incidente v Kalifornii sleduje aj prezident Donald Trump.

 

Viac o téme: ŠkolaStreľbaZraneniaKalifornia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu