Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Horor na letisku: VIDEO Cestujúci prehovorili o desivom pristátí, za všetko mohlo počasie

(Zdroj: Youtube/ABC)

CHICAGO – Na mnohých miestach USA včera besnelo počasie. Snehová búrka zasiahla aj letisko O´Hare v Chicagu. Keď let 4125 American Eagle z Greensboro v Severnej Karolíne pristával v O'Hare, lietadlo sa skĺzlo zo zasneženej dráhy.

Hovorca Chicago Aviation podľa webového média ABC7Chicago uviedol, že k incidentu došlo asi o 7.45 hod. „Let 4125 American Eagle, ktorý prevádzkuje spoločnosť Envoy Air, pri pristátí skĺzol z dráhy pre zľadovatený povrch.“ Jeden z cestujúcich si hororové pristávanie nafilmoval zvnútra lietadla na mobil. Na záberoch vidno, ako sa krídlo stroja nakláňa nabok, hrnie pred sebou sneh, nasleduje prudký otras a krídlo vrazí do zeme. Potom sa stroj zastaví. Počas záberov počuť krik cestujúcich, keď lietadlo vybočí z dráhy. Federálna letecká správa (FAA) k udalosti vydala vyhlásenie: „Približne o 7.45 ráno dnes pristával Embraer 145, z Greensboro, NC na medzinárodné letisko Chicago O'Hare na dráhe 10 vľavo a skĺzol z dráhy, keď sa pokúšal zabočiť na rolovaciu dráhu P 4. Pravý hlavný podvozok lietadla sa stal nefunkčným. Cestujúci použili na vystúpenie takzvané vzduchové schody a boli presunutí autobusom do terminálu. Neboli hlásené žiadne zranenia. FAA udalosť vyšetruje.“Niekoľko cestujúcich z letu uviedlo, že viditeľnosť bola zlá, došlo k niekoľkým pokusom o pristátie. Jeden z nich mal pocit, že by mali radšej pristáť na inom, bezpečnejšom letisku. „Bol to náš druhý pokus o pristátie,“ povedal cestujúci Shaun Steele. „Prvý bol neúspešný a vrátili sme sa do vzduchu, keď už bolo jasné, že podmienky sú zlé. Asi 20 minút sme krúžili nad letiskom... Len čo sme pristáli, pokúsil sa pilot o malý obrat a vtedy sa stroj začal kĺzať bokom. Pilot začal točiť  lietadlom cikcak na jednu a na druhú stranu, aby sa pokúsil zastaviť, napriek tomu sme sa šmýkali ďalej,“ povedal cestujúci Luis Torres Curet.

„Všetci sme zadržali dych, kým sme sa nezastavili,“ povedal Steele. „Len čo stroj ostal stáť, všetci do jedného sme si zhlboka vydýchli.“ Hovorca leteckej spoločnosti uviedol, že incident mal len mierny vplyv na ostatné letové operácie na letisku. V čase incidentu bol pre oblasť Chicaga v platnosti režim pre zimné počasie. Na dvoch letiskách mesta bolo zrušených vyše tisíc letov.

 

Viac o téme: SnehĽadPokusPristátieLietadloChicagoO´Hare
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu