Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zničujúce správy pre Terezu: Jej posledná nádej pominula, v base zrejme oslávi druhé Vianoce

Tereza Hlůšková Zobraziť galériu (3)
Tereza Hlůšková (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

LÁHAUR - Vianoce v base. Pre Terezu už druhé. Češka s najväčšou pravdepodobnosťou zostane do konca roka v Pakistane. Vyplýva to zo správ zdroja, ktorý je oboznámený s prostredím tamojšieho súdneho systému. Verdikt súdu by mal podľa neho padnúť až na prelome zimy a jari.

Bývalú českú spoločníčku Terezu Hlůškovú (23) zavreli do pakistanskej väznice vlani v marci za pašovanie deviatich kíl heroínu. Za pokus o pašovanie návykového opiátu dostala zatiaľ neprávoplatný trest – osem rokov a osem mesiacov väzenia. Češka je presvedčená o svojej nevine a podala odvolanie.     

Európanka sa po vynesení rozsudku zrútila.
Zobraziť galériu (3)
Európanka sa po vynesení rozsudku zrútila.  (Zdroj: Profimedia)

Dlhá doba strávená za múrmi väznice sa na blondínke podpísala, a to po fyzickej i psychickej stránke. Odvolací súd mal podľa pôvodných správ rozhodnúť o jej osude ešte v októbri, no nakoniec bol odročený na neurčito. Podľa všetkého verdikt nepadne do konca tohto roka.

Zdrvujúca správa pre Terezu! Už sa videla doma, keď prišla rana: Nepomohli jej ani modlitby

Ako denníku Blesk povedal pakistanský novinár Alí Aršád, Tereza vo väzení zrejme presedí už druhé Vianoce. Odvolací súd by mal podľa jeho informácií vyniesť rozsudok najskôr na prelome zimy a jari. „Podľa môjho zdroja Tereza Vianoce určite oslávi vo väzení. Na rozsudok si bude musieť počkať päť alebo šesť mesiacov,“ povedal denníku novinár.

Tereza H. (22).
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)

Češka často apeluje na svojho právneho zástupcu Asghara Dogera, aby sa usiloval čo najskôr prípad vyhrať. Doger preto v závere októbra vzniesol k odvolaciemu súdu novú žiadosť o začatí prejednávania Terezinho prípadu. „V žiadosti sa píše, že je Tereza nevinná, a aj tak dostala trest. Advokát chce, aby sa súd už začal, a on mohol dokázať Terezinu nevinu,“ dodal Aršád. 

Takmer 9-ročný trest za pašeráctvo

Terezu Hlůškovú z Českej republiky zadržali pakistanskí colníci na letisku v Láhaure vlani 10. januára. V jej kufri bolo objavených takmer 9 kíl heroínu, ktorý bol ukrytý v dvojitom dne jej kufra. Češka od svojho zadržania trvá na svojej nevine. Sudcu o nej ale nepresvedčila. Tamojší súd ju poslal na osem rokov a osem mesiacov do väzby. Rozsudok je neprávoplatný. Odvolací súd bol v októbri 2019 odročený na neurčito.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu