Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nemecký veľvyslanec neskrýval hnev: FOTO Predávate odpad! Odkázal predajcovi suvenírov v Prahe

Policajti sa zaoberajú predajom gumových masiek Hitlera v Prahe. Zobraziť galériu (2)
Policajti sa zaoberajú predajom gumových masiek Hitlera v Prahe. (Zdroj: Twitter/Christoph Israng)

PRAHA - Nemeckého veľvyslanca Christopha Isranga nahneval predaj masiek s podobizňou Adolfa Hitlera v centre Prahy, na čo následne zareagovala tamojšia polícia. Jej hovorkyňa uviedla, že prípadom sa už muži zákona zaoberajú.

Christoph Israng v príspevku na sociálnej sieti skritizoval predaj masiek v centre Prahy. „Česi za nacistického režimu toľko trpeli. Prečo sa teraz v centre Prahy predáva takýto odpad?“ uviedol veľvyslanec. K príspevku priložil aj fotografiu výkladu obchodu s maskami. Kde sa predajňa nachádza, Israng nešpecifikoval.

Po veľvyslancovom upozornení minister vnútra Jan Hamáček (ČSSD) požiadal políciu, aby prípad prešetrila. „Môžem potvrdiť, že sa zaoberáme prípadom predaja masiek v centre Prahy. V súčasnej chvíli zisťujeme, či v tejto súvislosti nedošlo k spáchaniu protiprávneho konania,“ uviedla hovorkyňa pražských policajtov Eva Kropáčová.

Na predaj rovnakých masiek v minulosti upozorňoval napríklad reportér Janek Rubeš. „Aspoň v deň pamiatky obetí holokaustu, by nemuseli predávať v centre Prahy masky Adolfa Hitlera. Asi mi to prekáža viac než matriošky,“ uviedol tento rok v januári na Twitteri.

Polícia sa už skôr predajom predmetov s podobizňou Adolfa Hitlera zaoberala, vtedy dospela k záveru, že nejde o protiprávne konanie. Tričká a hrnčeky s podobizňou Hitlera alebo napríklad Stalina ponúka nakladateľstvo Naše vojsko.

 

Viac o téme: PrahaMasky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu