Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Exprezidenta USA museli hospitalizovať: 95-ročný Jimmy Carter si zlomil panvovú kosť

Bývalý americký prezident Jimmy Carter
Bývalý americký prezident Jimmy Carter (Zdroj: TASR/AP Photo/Mark Humphrey, File)

PLAINS - Bývalého prezidenta Spojených štátov Jimmyho Cartera museli opäť prijať do nemocnice po tom, ako v pondelok spadol vo svojom dome v meste Plains v štáte Georgia a zlomil si panvovú kosť. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Ako spresnila Carterova hovorkyňa Deanne Congileová, ide o menšiu zlomeninu. Exprezident Carter (95) je podľa jej slov v dobrom stave a teší sa na prepustenie z nemocnice. Stalo sa to už tretí krát za niekoľko mesiacov, čo Carter spadol a zranil sa, pripomenula AP. Začiatkom októbra spadol a jeho zranenie si vyžiadalo 14 stehov v oblasti čela. Ešte predtým v máji utrpel zlomeninu v oblasti bedrového kĺbu, ktorý mu museli vymeniť.

Carter je dosiaľ najdlhšie žijúcim bývalým prezidentom Spojených štátov v dejinách. Spoločne so svojou manželkou Rosalynn (92) sa nedávno stali najdlhšie zosobášenou prezidentskou dvojicou v Spojených štátoch. Predbehli tak aj Georga a Barbaru Bushových, ktorých manželstvo trvá už 73 rokov.

Demokrat Carter, ktorý bol v rokoch 1977 - 1981 39. prezidentom Spojených štátov, zostal verejne aktívny aj po odchode z Bieleho domu. V roku 2002 mu udelili Nobelovu cenu mieru za činnosť v jeho mimovládnej neziskovej organizácii Carter Center.

Viac o téme: PrezidentZlomeninaWashingtonJimmy CarterSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu