Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Češke hrozí basa pre hru na Facebooku: Podľa kriminalistov jej to prechádzalo vyše polroka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JINDŘICHŮV HRADEC - Dipovanie o peniaze je hazard. Podozrivej Češke za to hrozí väzenie. Podľa kriminalistov viac ako pol roka neoprávnene organizovala, prevádzkovala a propagovala hazardnú hru na sociálnej sieti.

Českí kriminalisti z oddelenia hospodárskej kriminality sa začali zaoberať prečinom prevádzkovania nezákonnej lotérie a podobnej stávkovej hry. Spravili tak na základe podnetu kriminalistov z Dečína.

Odborníci odhalili, že podozrivá žena minimálne v období od augusta 2018 do marca 2019, v mieste trvalého bydliska v Jindřichovom Hradci aj na iných miestach, neoprávnene organizovala, prevádzkovala a propagovala hazardnú hru – lotériu, známu pod pojmom „dipovanie“.


Čítajte aj: Varovanie polície: Slovenky naleteli falošným americkým vojakom, nespravte rovnakú chybu ako ony


„Ku svojmu konaniu využívala sociálnu sieť Facebook. Tam k tomuto mala zakladať uzavreté skupiny a tam aj propagovať svoje herné skupiny. K prevádzkovaniu hazardnej hry mala využívať bankové účty,“ opísala policajná hovorkyňa Hana Millerová.

Podľa polície sa žena uvedeného konania mala dopúšťať ako fyzická osoba, hoci na prevádzkovanie hazardných hier sú podľa zákona číslo 186/2016 Zb. oprávnení len Česká republika a právnické osoby s povolením ministerstva financií ČR. „Dňa 14. októbra vydal policajný komisár uznesenie o začatí trestného stíhania podozrivej ženy pre vyššie uvedený prečin,“ dodala hovorkyňa.

Viac o téme: TrestHazardDipovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu