Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Padol verdikt! Marekova (†3) smrť nebola vražda, tyran spoznal svoj trest: Usvedčil ho aj detektor lží

Českom otriasol prípad smrti malého Mareka, verejnosť viní aj jeho matku. Zobraziť galériu (3)
Českom otriasol prípad smrti malého Mareka, verejnosť viní aj jeho matku. (Zdroj: Facebook/S.T.)

ÚSTÍ NAD LABEM – Marek mal len tri roky, keď ho nevlastný otec utýral na smrť. Ten sa v polovici októbra postavil pred súd a spoznal svoj trest. Podľa sudkyne ho usvedčili nahromadené dôkazy a výpovede svedkov.

Dvadsaťjedenročný tyran Josef Kuča si za múrmi väznice odsedí šestnásť rokov. V utorok (15. 10.) o tom rozhodla sudkyňa Krajského súdu v Ústí nad Labem. Podľa sudkyne ho usvedčili nahromadené dôkazy a výpovede svedkov.

Český Blesk pripomína, že oproti očakávaniu sa ho žena v talári rozhodla poslať za mreže za dva menej závažné činy, a síce za ťažké ublíženie na zdraví a za týranie zverenej osoby, no nie za vraždu, ako navrhovala obžaloba.

Na snímke Josef. K.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Josef. K.  (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Chlapčekova krv bola až na strope

Josef svojho nevlastného syna surovo bil, trhal mu vlasy a hasil o neho cigarety. „Opakovane chlapca fyzicky napádal údermi otvorenou dlaňou, dieťa popálil,“ povedal na krajskom súde štátny zástupca Vladimír Ján. Na súde tiež zaznelo, že Marekova krv bola aj na strope a stenách.


Súvisiaci článok: Marek (†3) podľa lekára zomrel strašnou smrťou: FOTO Jeho otec sa pred súdom zodpovedá z vraždy


Sudkyňa sa okrem výpovedí svedkov stotožnila aj so znalcami z odboru lekárstva. Pri rozhodovaní jej pomohol aj detektor lží. „Zaznamenali sme pri niektorých otázkach atypické reakcie, ktoré sa dajú vnímať ako nepravda,“ oznámila na súde znalkyňa z kriminalistického ústavu Zuzana Dohnalová.  

Znaleckému skúmaniu bola podrobená aj žehlička, ktorú polícia zaistila pri domovej prehliadke. „Na jej špičke sa objavila chlapcova DNA,“ povedala sudkyňa.

Na snímke Simona so synom Marekom.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Simona so synom Marekom.  (Zdroj: Facebook/S.T.)

Horor za dverami bytu v Lounoch pri Prahe

Marek zomrel vlani vo februári. Jeho biologická matka Simona (19) uviedla, že jej partner Josef ho brutálne týral. Tvrdí, že chlapca chcel prevychovať. Preto ho vraj mlátil rukami i varechami, až mu striekala krv, a pálil ho cigaretami. Dieťa už potom začalo byť apatické. Podľa žalobcu to muža vyprovokovalo k lekcii smrti. „Došlo k útoku, ktorý celkom vybočil z bežného napádania, ktorému bol poškodený vystavený, a práve táto rana viedla k smrti,“ povedal štátny zástupca Vladimír Ján.

Tragédii sa však dalo zabrániť, ak by niekto zo susedov týranie chlapca nahlásil úradom. Viacerí totiž priznali, že o jeho týraní niečo tušili alebo dokonca vedeli.

Viac o téme: MarekTýranieVraždaLouny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu