Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Let ako z hororu! VIDEO Prudké klesanie v priebehu pár minút, cestujúci sa lúčili s príbuznými

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Harris DeWoskin, WSB-TV)

ATLANTA - Stredajší let z Atlanty do Fort Lauderdale si cestujúci spoločnosti Delta určite veľmi dobre zapamätajú. A nebudú to veru príjemné spomienky. V priebehu siedmich minút totiž lietadlo kleslo o takmer 9 kilometrov, čo primälo vystrašených pasažierov lúčiť sa so svojimi blízkymi, zatiaľ čo sa letušky snažili dať do poriadku vypuknutú paniku.

Sekundy, ktoré ich stáli život: Na letisku sa zrútilo lietadlo, pasažieri nemali žiadnu šancu

"Z ničoho nič som cítil, ako by sme rýchlo klesali," opísal situáciu Harris DeWoskin pre televíziu WSB-TV. "Potom zvrchu vypadli kyslíkové masky. Medzi cestujúcimi vznikol chaos," dodal s tým, že sám svojej rodine a priateľke oznámil, že na palube sa dejú "nejaké strašidelné veci".

„Myslím si, že jedna z letušiek zobrala interkom a opakovala hlásenie: „Neprepadajte panike! Neprepadajte panike!," uviedol DeWoskin, podľa ktorého to bol veľmi hektické chvíle, takže cestujúci mali čo robiť, aby sa upokojili.

DeWoskin a ďalší pasažieri zdokumentovali chaos na svoje mobilné telefóny. Fotografie a videá ukazujú, ako sa cestujúci snažia zúfalo zistiť, o čo ide, keď z vrchného priestoru vypadli kyslíkové masky. Niektorí sa dokonca lúčili so svojimi príbuznými.

Harris DeWoskin
Zobraziť galériu (2)
Harris DeWoskin  (Zdroj: Harris DeWoskin, WSB-TV)

„Život je krehký. Bolo to strašidelných 60 až 90 sekúnd, keď sme naozaj nevedeli, čo sa deje. Ste vo vzduchu, určite je to desivý moment," dodal DeWoskin.

Predbežné údaje FlightAware ukazujú, že lietadlo zostúpilo z 39 000 stôp (cca 11,8 km) o 16.34 h. na 9 975 stôp (cca 3 km) o 16.42 h. Stroj potom odklonili na letisko do Tampy, kde pristál bez komplikácií. Hovorkyňa spoločnosti Delta za dôvod ťažkostí označila nevyrovnaný tlak v kabíne. Mechanici sa teraz snažia zistiť, ako došlo ku chybe. 

Viac o téme: LietadloTlakNúdzové pristátieDelta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu