Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Plnou parou do kamennej steny: Pri pokuse o prekonanie rekordu zahynula známa osobnosť

Rýchločln sa stal rakvou. Zobraziť galériu (2)
Rýchločln sa stal rakvou. (Zdroj: YouTube/printscreen)

BENÁTKY – Pokus o ďalší rekord sa pre známeho talianskeho konštruktéra pretekárskych lodí Fabia Buzziho († 76) skončil tragicky. V utorok večer zahynul spolu s dvoma ďalšími členmi posádky tesne pred dosiahnutím cieľa. Ich čln narazil v plnej rýchlosti do kamennej steny neďaleko prístavu v Benátkach.

Podľa českého denníka Novinky.cz vyrazil Fabio Buzzi, majiteľ spoločnosti Annone's Fb Design s dvoma kolegami v pondelok ráno z Monte Carla a pokúšal sa v rekordnom čase dosiahnuť Benátky. Čln bol schopný rútiť sa rýchlosťou až 130 km/h, píše server denníka Corriere della Sera.Možno za to mohla únava alebo nepozornosť, možno ich mohli oslepiť svetlá z neďalekého prístavu. Ich čln krátko pred dosiahnutím cieľa narazil v plnej rýchlosti do umelo vybudovanej kamennej hradby. Talianskeho podnikateľa Maria Invernizziho náraz vymrštil z čluna. Ostatní vrátane Buzziho boli uväznení v kabíne člna, ktorý sa ihneď potopil. Hasiči pri záchrannej operácii našli iba tri mŕtve telá. Invernizzi skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici.

Plnou parou do kamennej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)
Spoločnosť FB Design založil Fabio Buzzi v roku 1971 hneď po absolvovaní techniky na univerzite v Turíne. Staval rekreačné, vojenské a pretekárske lode. Svoj prvý pretekársky čln postavil v roku 1974 a nazval ho Mostro. V roku 1978 s ním v triede S4 získal svetový rýchlostný rekord. Postupne pridával ďalšie. Celkovo získal 52 svetových titulov a na svojom konte mal 56 rýchlostných rekordov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu