Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

David sa vydával za vešticu, od žien vylákal skoro dva milióny: Uverili mu, že sú prekliate

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

OSTRAVA – Oklamal vyše sto žien, od ktorých vylákal takmer dva milióny korún. Niektorým dokonca nahovoril, že sú prekliate. Reč je o Davidovi Kotlárovi (23), ktorý sa vydával za kartárku a vešticu a ktorý už spoznal svoj trest.

David Kotlár sa na Facebooku prezentoval ako Edita Jasnovidka Nováková. Slovom, vydával sa za kartárku a jasnovidku. Alarmujúce je, že od ľudí vylákal 1,8-milióna korún, čo je v prepočte 69,5-tisíca eur. ČT24 spresnila, že oklamal 112 žien.

Mladík, ktorému Okresný súd v Ostrave uložil trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na štyri roky, vybrané ženy na sociálnej sieti vyzýval k priateľstvu. Keď mu žiadosť potvrdili, zaslal im súkromnú správu, v ktorej im ponúkal „čistenie duše, veštenie, numerológiu“.


Čítajte aj: Všetko najlepšie, Marcelka! Z gratulácie k meninám sa stal pokus o podvod, v tomto prípade si dajte POZOR


Podaktoré ženy na Facebooku oslovil s tým, že sú prekliate a že im ponúka záchranu života. Niektoré dôverčivé ženy jeho správa tak vydesila, že mu na bankový účet posielali desiatky tisíc korún. „V jednom prípade si mal za svoje služby účtovať viac než 50-tisíc korún (cca 1,9-tisíca eur),“ píše server Českej televízie.

Rozsudok súdu je právoplatný. David Kotlár sa totiž pred začatím súdu dohodol so štátnou zástupkyňou, že súhlasí s dohodou o vine a treste, čím sa k trestnej činnosti priznal. Sudca s uložením trestu súhlasil. „Dostal peňažný trest, podmienečný trest odňatia slobody a bol zaviazaný k náhrade škody Úradu práce v Ostrave,“ zhrnula štátna zástupkyňa Darina Čavojská.  

Kotlár, ktorý od úradu práce poberal dávky v hmotnej núdzi, už z celkových 300-tisíc korún vrátil zhruba polovicu. Za neoprávnené podnikanie dostal pokutu 150-tisíc korún (skoro 5,8-tisíca eur). Ak ju neuhradí, hrozia mu dva roky väzenia.

Viac o téme: PodvodKartárkaVešticaEdita Jasnovidka Nováková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu