Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Muž útočil vo Francúzsku: VIDEO Zabil jednu osobu, ďalších deviatich ľudí zranil

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter/324.cat)

PARÍŽ - Útočník ozbrojený nožom dnes popoludní v meste Villeurbanne pri Lyone zabil jedného človeka a ďalších deväť ľudí zranil, z toho troch vážne. Úrady pôvodne informovali o druhom útočníkovi na úteku, polícia ale neskôr existenciu druhého páchateľa nepotvrdila. Motív činu nie je jasný, uviedla agentúra AFP. Podľa jedného z policajných zdrojov by útočníkom mohol byť žiadateľ o azyl z Afganistanu.

Obeť na živote mala 19 rokov. Podľa predstaviteľa miestnej polície nie je zatiaľ známe, či mladík útočníka poznal. Podľa úradov je však pravdepodobnejšie, že páchateľ je "duševne nestabilný", poznamenala AP.

V okolí stanice metra Laurent-Bonnevay vypukla po útoku panika, opísal francúzsky denník Le Parisien. „Na zastávke autobusu 57 stál muž, ktorý zrazu začal bodať všetkými smermi,“ citovala agentúra AFP jednu zo svedkýň. Jednu z obetí zasiahol do brucha, inú do hlavy, ďalšej žene poranil ucho, opísalo dievča.

Útočník je teraz vo väzbe a je podozrivý z trestného činu vraždy a niekoľkých pokusov o vraždu, uviedla prokuratúra v Lyone.

Podľa svetových tlačových agentúr bol zadržaný agresor, ktorý okoloidúcich napadol nožom. Spočiatku sa hovorilo aj o druhom mužovi, ktorý mal byť údajne vyzbrojený ražňom na opekanie mäsa. Polícia neskôr existenciu druhého páchateľa nepotvrdila.

Podľa denníka Le Parisien zatiaľ nie je jasné, či išlo o potýčku, ktorá sa vymkla spod kontroly, alebo teroristický čin. Celkovo bolo do incidentu zapletených asi 30 ľudí, dodal denník s tým, že premávka metra na viacerých linkách je dočasne prerušená a viacero staníc je uzavretých.

Muž útočil vo Francúzsku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Lebienpublic)

Ako agentúra AFP poznamenala, pri explózii výbušniny v centre Lyonu tento rok v máji utrpelo ľahké zranenia 13 ľudí. Za útokom vtedy stál dvadsaťštyriročný muž pôvodom z Alžírska, ktorý vyšetrovateľom po svojom zadržaní povedal, že prisahal vernosť teroristickej organizácii Islamský štát.

 

Viac o téme: FrancúzskoÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu