Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Českí turisti skončili v ukrajinskom väzení: Mysleli si, že sú na Slovensku, dopustili sa zločinu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

SOBRANCE – Štvorica strávila noc v cele ukrajinskej polície a hrozí im mastná pokuta. Nevedomky totiž prekročili štátnu hranicu pri putovaní po Slovensku. Policajti ich zatkli len pár metrov za hraničnou čiarou.

Štyria českí turisti boli zadržaní v ukrajinskom vnútrozemí po tom, čo nelegálne prekročili štátnu hranicu. Dôvodom bolo to, ako uviedla hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, že jeden zo štvorice nevlastní cestovný pas. 

Podľa jej slov v pondelok (19. 8.) v dopoludňajších hodinách zaznamenali kamery monitorujúce vonkajšiu hranicu s Ukrajinou neoprávnené prekročenie hraničného pásma neznámymi osobami v smere zo Slovenska na Ukrajinu. "O incidente boli bezodkladne informované orgány Štátnej pohraničnej služby (ŠPS) Ukrajiny," uviedla hovorkyňa. ŠPS štvoricu, dvoch mužov a dve ženy, následne v ukrajinskom vnútrozemí zadržala.

Českí turisti skončili v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)
Po prevoze na Slovensko turisti zaplatili v zmysle platnej readmisnej dohody medzi Ukrajinou a Európskou úniou blokovú pokutu za priestupok. "Po vykonaní potrebných úkonov boli osoby prepustené na územie SR," uzavrela Kopernická. 

Viac o téme: LesHranicaPokuta Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu