Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nočná tragédia na Ukrajine: Pri požiari v Odese zahynulo osem ľudí, prezident hovorí o zlyhaní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Liveuamap)

ODESA - Osem ľudí zahynulo v noci na sobotu pri požiari, ktorý v skorých ranných hodinách vypukol v hoteli v ukrajinskom prístavnom meste Odesa. Desať ďalších osôb utrpelo zranenia, oznámili podľa agentúry AFP miestne pohotovostné služby.

Požiar v hoteli Tokio Star sa rozpútal o 1.34 h miestneho času (0.34 h SELČ). Bojovalo s ním 65 hasičov s 13 vozidlami, ktorí ho uhasili okolo 4.30 h. Odeské úrady uviedli, že z oblasti evakuovali približne 150 ľudí.

Štátna pohotovostná služba Ukrajiny uviedla, že požiar horel na poschodí hotela na ploche celkovo asi 1000 štvorcových metrov, informovala agentúra Ukrinform. Príčina požiaru a ďalšie podrobnosti nie sú zatiaľ známe.

 Polícia začala vyšetrovanie pre možný trestný čin porušenia protipožiarnych predpisov a príčiny požiaru už stanovuje.

Zelenskyj sľúbil osobne sa angažovať

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij po tragickom nočnom požiari v hoteli v prístavnom meste Odesa v sobotu vyhlásil, že sa "osobne uistí", či boli zodpovedné osoby potrestané "v súlade s právnymi normami". Prezident Zelenskij vo vyhlásení na svojej stránke na Facebooku okrem iného napísal, že štyria zo zranených sa nachádzajú v kritickom stave.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Evgeniy Maloletka)

"Túto noc sme stratili osem životov," napísal Zelenskyj na Facebooku. "A nespôsobila to vojna ani ostreľovanie. Stalo sa to pre trestuhodné zanedbanie povinností, zanedbanie základných bezpečnostných noriem a ľahostajnosť voči ľudským životom," zdôraznil prezident.

 

Viac o téme: PožiarHotelOdesaUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu