Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najkrajší deň sa zmenil na horor: Samovražedný útok na svadbe, odpálil sa iba 13-ročný chlapec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Massoud Hossaini)

KÁBUL - Trinásťročný samovražedný atentátnik zabil v piatok ráno počas svadobnej hostiny vo východnom Afganistane najmenej piatich ľudí. Ďalších 40 utrpelo zranenia, informovali svetové agentúry.

Na svadbe na východe Afganistanu sa v piatok v ranných hodinách odpálil 13-ročný samovražedný útočník. Útočník sa podľa jedného z členov miestneho policajného zboru odpálil na svadbe, ktorá sa konala v dome veliteľa provládnych milícií v provincii Nangarhár. Veliteľ pri výbuchu prišiel o život. Podľa policajných predstaviteľov bol terčom útoku práve on. Ako píše agentúra Reuters, provládne milície často spolupracujú s afganskými bezpečnostnými zložkami v boji proti povstaleckému hnutiu Taliban a džihádistickej organizácii Daeš.

K piatkovému samovražednému útoku sa doposiaľ nikto neprihlásil. Taliban podľa agentúry AFP zodpovednosť za útok odmietol. Taliban aj Daeš majú vo východnom Afganistane silné zázemie, píše AP. Hlavnou baštou Daeš v Afganistane je práve provincia Nangarhár. V hlavnom meste tejto provincie Džalálábád došlo za posledné roky k viacerým útokom na vládne budovy, školy a sídla humanitárnych organizácií

Viac o téme: SvadbaSamovražedný atentátAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu