Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na mesto sa spustilo "biblické" krupobitie: VIDEO pochovaných áut, ulice zasypalo 1,5 metra ľadu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk, topky)

GUADALAJARA - Takmer apokalyptické krupobitie postihlo v nedeľu hlavné mesto mexického štátu Jalisco. Ulice Guadalajary sa zmenili na bielu ľadovú masu, ktorá na niektorých miestach dosahovala výšku až 1,5 metra. Autá pod ňou boli doslova pochované a vodičov museli zachraňovať zo striech ich vozidiel.

VIDEO Východom sa prehnala biblická skaza: Smrtiace krúpy demolovali stojace autá

Tamojší guvernér Enrique Alfaro Ramírez podľa portálu mirror.co.uk vyhlásil, že takúto búrku doteraz nezažil. „Išiel som tam, aby som zhodnotil situáciu a bol som svedkom scén, ktoré som nikdy predtým nevidel: nahromadené krúpy viac ako meter vysoké, a potom sa pýtame, či klimatické zmeny existujú,“ povedal.

Na mesto sa spustilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Niektoré ulice sa zmenili na rieky valiacej sa ľadovej masy, pričom došlo k poškodeniu približne 200 domov a podnikov. Najmenej 50 vozidiel zostalo pochovaných pod krúpami a niektorých vodičov museli zachraňovať zo striech áut. Žiadne zranenia alebo úmrtia nie sú udávané.

Na mesto sa spustilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Okrem záchranárov sa neskôr do práce pustili aj príslušníci armády a upratovacia technika, ktorí dostali na starosť, aby mesto od krúp a ich následkov vyčistili.

Viac o téme: ĽadKrúpyKrupobitieGuadalajara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu