Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Americký šéf Úradu colnej a pohraničnej ochrany končí: Vyhnala ho silná vlna kritiky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

WASHINGTON - Komisár amerického Úradu colnej a pohraničnej ochrany (CBP) John Sanders odstupuje zo funkcie. K jeho odchodu prichádza v čase kritiky, ktorú si úrad vyslúžil za zaobchádzanie s deťmi migrantov zadržiavaných pri štátnej hranici s Mexikom, informuje v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na americké médiá.

Denník The New York Times, odvolávajúci sa na nemenovaného federálneho úradníka, napísal, že Sanders zo svojho postu odstúpi v priebehu nasledujúcich týždňov. Sanders v pondelkovej správe, ktorej kópiu zverejnila spravodajská stránka Axios.com, svojim zamestnancom oznámil, že jeho rezignácia vstúpi do platnosti 5. júla.

K Sandersovmu odchodu prichádza v čase narastúcej kritiky verejnosti v súvislosti so znepokojivými nehygienickými podmienkami v preplnenom migračnom zariadení v meste Clint v americkom štáte Texas, z ktorého pre nedostatočnú starostlivosť a prístup k sprchám či čistému oblečeniu premiestnili 250 zadržiavaných detí.

Sanders zastával post komisára CBP od apríla, keď americký prezident Donald Trump zreorganizoval imigračné úrady a odchádzajúcu ministerku pre vnútornú bezpečnosť Kirstjen Nielsenovú nahradil vtedajší šéf CBP Kevin McAleenan. Ani z informácií The New York Times, ani zo Sandersovho odkazu nevyplýva, či jeho rezignácia súvisí s kritikou zaobchádzania príslušného úradu s veľkým počtom rodín migrantov pri americko-mexickej hranici.

Viac o téme: OdstúpenieKritikaMigrantiUSAJohn Sanders
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu