Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Desivá dovolenka v Grécku: Magdaléna prehovorila o ťažkých chvíľach, začalo to infarktom manžela

Čech dostal infarkt na Zakynthose. Zobraziť galériu (4)
Čech dostal infarkt na Zakynthose. (Zdroj: Reprofoto/Prima)

ZAKYNTHOS – Čech počas dovolenky v Grécku zinfarktoval. Na nutnú operáciu srdca však čakal niekoľko dní, lebo poisťovňa mu nevedela zabezpečiť letecký transport. Argumentuje tvrdením, že v takto zložitej situácii je to viac než komplikované.

Romantická dovolenka pri azúrovom mori sa skončila obrovským nešťastím. Manželský pár z českého Hodonína na grécky ostrov Zakynthos zavítal v očakávaní, že si oddýchne. Namiesto toho ale zažil peklo plné strachu a obáv.  

Stalo sa tak po tom, ako tam Čech dostal infarkt. „Vy tam sedíte na nejakej zlomenej stoličke, čelo máte opreté o posteľ, dávate mu napiť, dávate mu bažanta. Ten zdravotnícky personál tam funguje tak, že mu dajú infúziu alebo injekciu. Čo sa týka tej starostlivosti, je to na rodine,“ opísala nepríjemnú skúsenosť z tamojšej nemocnice pre českú Primu mužova manželka Magdaléna.

Na snímkach Čech, ktorý zinfarktoval na dovolenke v Grécku.
Zobraziť galériu (4)
Na snímkach Čech, ktorý zinfarktoval na dovolenke v Grécku.  (Zdroj: Reprofoto/Prima)

Na Zakynthose nemali prostriedky na to, aby muž podstúpil operáciu srdca. Ide totiž o neveľký ostrov na západe Grécka, ktorý má iba 40-tisíc obyvateľov.

Vyjednávanie s asistenčnou službou poisťovne, aby sa vykonal transport do Atén, bolo podľa dotknutej rodiny viac než komplikované. A to aj napriek tomu, že sa doň vložila dcéra manželov, ktorá sa v tom čase nachádzala v Česku.

Čech dostal infarkt na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/Prima)


Čítajte aj: Rodina vycestovala do Turecka: FOTO Náhla smrť dievčatka (†3) v izbe, ochorelo z hotelovej stravy?


„Keď sme volali a urgovali, že tú operáciu potrebuje nutne, tak nám povedali, že nemajú lietadlo, že nejde zohnať odlet. Trvalo to tri dni, než sa dostal na operačnú sálu. Keď rozhodujú minúty...“ zverila sa dcéra, taktiež Magdaléna.

Na snímke Magdaléna, dcéra manželského páru z Hodonína.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke Magdaléna, dcéra manželského páru z Hodonína.  (Zdroj: Reprofoto/Prima)

Poisťovňa však oponuje. Tvrdí, že zohnať letecký transport je v daných podmienkach veľmi komplikované. „Vždy, keď sa niečo podobné stane na ostrovoch, tak je to zložitejšia situácia, pretože tam nemôžete dostať sanitku. Nie je tam taká kvalita zdravotníckych zaradení,“ vysvetlil Michal Roškanin z oddelenia komunikácie Axa Assistance.

Až keď sa do prípadu vložila televízia, došlo k leteckému prevozu a následnej operácii. Muž bude transportovaný do Česka.   

Viac o téme: GréckoDovolenkaInfarkt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu