Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ohavná vražda Kristiny (†10) nahnevala Poliakov: Odporné detaily zločinu, mladík sa priznal

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Poľská polícia, YouTube/Fakt24.pl)

VARŠAVA - Poľskom otriasol prípad desaťročného dievčaťa, ktoré sa vo štvrtok stratilo. Podozrivého chytila polícia v nedeľu a prokuratúra ho obvinila, že Kristinu zavraždil "s mimoriadnou krutosťou". Mladík sa k činu priznal, oznámil dnes policajný hovorca. Minister spravodlivosti už sľúbil páchateľovi "najprísnejší trest" a vyjadril poľutovanie nad tým, že mu nemožno uložiť trest smrti.

Poľskom otriasol prípad stratenej Kristiny (†10): Pátranie prinieslo najhoršiu správu, horor v lese

"Nebol to jednoduchý prípad. Podozrivý, ktorý sa už priznal, to od počiatku tak naplánoval a postupoval tak, aby zmiatol policajtov a prokurátorov," povedal televízii TVN 24 policajný hovorca Mariusz Ciarka. "Miesto, kde sa mŕtve telo našlo, a situácia naznačovali sexuálny motív páchateľa a to, že máme čo do činenia s pedofilom. Ale teraz vieme, že sa to mohlo odohrať úplne inak," dodal.

Zavraždené dievča obvineného 22-ročného muža poznalo, hovorca ale nechcel upresniť, v akom vzťahu bol s matkou dievčaťa. Všetko naznačuje, že obvinený konal sám. Pri zatknutí vo Vroclavi nekládol odpor.

Počas niekoľkohodinového výsluchu podozrivého z vraždy desaťročnej Kristiny sa pred sídlom prokuratúry v meste Świdnica zhromaždil dav, z ktorého zneli vyhrážky a nadávky. Keď okolo jednej v noci vyšli z budovy policajti s ochrannými štítmi, dav po nich hádzal kamene. Išlo ale o trik na odlákanie pozornosti, medzitým podozrivého vyviedli bočným vchodom a odviezli do väzobnej väznice, opísal denník Gazeta Wyborcza.

Ohavná vražda Kristiny (†10)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Poľská polícia)

Desaťročná Kristina Danielová z dediny Mrowiny v Dolnom Sliezsku zmizla vo štvrtok popoludní cestou zo školy. Naposledy ju videli pri ihrisku, vzdialenom asi 200 metrov od jej domova. Keď neprišla na obed, matka zavolala políciu. V médiách sa objavil popis nezvestnej plavovlásky. Po dievčati pátrali aj susedia a spolužiaci aj policajný vrtuľník. Ale telo mŕtveho dievčaťa, nahé a s podrezaným hrdlom, našiel večer náhodný okoloidúci v lese asi šesť kilometrov od obce. Pitva potvrdila, že príčinou smrti bolo niekoľko bodných rán do hrude a krku.

"Tej beštii, ktorá tak hrozne ublížila dievčatku, náleží najprísnejší trest," vyhlásil ešte v sobotu minister spravodlivosti a generálny prokurátor Zbigniew Ziobro podľa televízie TVN 24. Dodal, že má na mysli doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia. Bol totiž zrušený trest smrti, ktorý "by podľa môjho presvedčenia bol spravodlivou odplatou za takú krutú vraždu nevinného dievčaťa".

Viac o téme: VraždaPátraniePoľskoKristina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu