Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Češku obral o takmer dva milióny falošný americký herec: Sadla mu na lep kvôli tomuto darčeku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRNO - Česku (67) cez internet oslovil muž vydávajúci sa za amerického herca a podvodom od nej vylákal takmer dva milióny českých korún. Potom, čo mu žena peniaze poslala, prestal s ňou komunikovať. Prípad vyšetruje polícia. Údajný herec si však našiel sofistikovaný spôsob, ako svoju obeť presvedčiť, že je do nej "naozaj" zamilovaný.

Z podvodu zostáva rozum stáť: Muž na internete sľúbil Češke (47) milíóny od teroristov z Talibanu

Podvodník sa žene na internete predstavil ako populárny americký herec a nechal jej dokonca poslať valentínsku kyticu. "Ako sa neskôr ukázalo, bola to veľmi dobre premyslená akcia. Týmto krokom získal internetový kamarát veľkú porciu dôvery," uviedol brniansky policajný hovorca Bohumil Malášek.

Dotyčný potom žene napísal, že pre zamýšľané české podnikanie posiela v balíku tri milióny dolárov a že k nim pre svoju lásku pridal aj dva zlaté náhrdelníky a prsteň. "Lenže sa objavil nečakaný problém, na ktorý majú internetoví podvodníci jasne napísaný scenár. Zásielku zadržala vo Viedni tamojšia vláda. Na jej uvoľnenie je potrebné odoslať peniaze," opísal podvod hovorca.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Žena teda poslala na americký účet 1,7 milióna korún (cca 65-tisíc eur). Z účtu jej navyše ubudlo skoro 40-tisíc korún (cca 1570 eur), ktoré išli na bankové poplatky. Potom prestal podvodník podľa polície so ženou komunikovať.

Polícia opakovane upozorňuje na riziká spojené s komunikáciou na sociálnych sieťach. Anonymita internetu podľa nej umožňuje podvodníkom jednoducho vyhľadávať potenciálne obete. Páchatelia pri komunikácii presviedčajú svoje nové známosti napríklad o tom, že sú v ťaživej životnej situácii a obeť im sama začne posielať peniaze.

Viac o téme: PodvodKyticaHerec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu