Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Susedka otvorila mladíkovi dvere bytu: Prišlo peklo! Jiří (25) ju brutálne znásilnil, takmer zomrela

Jiří Meindl Zobraziť galériu (3)
Jiří Meindl (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Za znásilnenie a pokus o obzvlášť trýznivú vraždu susedky pôjde Jiří Meindl z Prahy na 20 rokov do väzenia. Napadnutej mladej žene, ktorá po útoku trpí posttraumatickou stresovou poruchou a radom zdravotných problémov, musí uhradiť vyše 1,4 milióna českých korún (cca 54 500 eur). Právoplatne o tom v utorok rozhodol pražský vrchný súd. Mladíkovi (25) uložil súhrnný trest, do ktorého započítal aj predchádzajúce znásilnenie 15-ročného dievčaťa.

Netvor v ľudskej koži: Syn sa vrhol na vlastnú matku vracajúcu sa z baru a znásilnil ju

Odvolací senát potvrdil verdikt pražského mestského súdu z tohtoročného februára. "Trest nemožno považovať za neprimeraný, súd zhodnotil všetky dôkazy," vyhlásil predseda senátu Martin Zelenka. Zamietol tak odvolanie žalobcu aj mladého muža, ktorý v utorok na súde svoj čin oľutoval. "Viem, že som nikoho nechcel zabiť," vyhlásil. "Už to jednoducho nevrátim," dodal.

Susedka otvorila mladíkovi dvere
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/J.J. Meindl)

Štátna zástupkyňa požadovala, aby odvolací senát udelil Meindlovi výnimočný trest. Dopustil sa podľa nej dvoch veľmi závažných zločinov, bol už trestaný a znalec uviedol, že je takmer nenapraviteľný. Podľa Zelenku ale znalec možnosť resocializácie nevylúčil, pretože je muž veľmi mladý. Trest na hornej hranici normálnej trestnej sadzby tak podľa neho na potrestanie postačí.

Advokát mladého muža chcel naopak zníženie trestu, Meindl podľa neho dievča zabiť nechcel, iba znásilniť. Tento argument však predseda odvolacieho senátu označil za úplne absurdný. "Gradácia jeho násilia nepochybne svedčí o jeho úmysle poškodenú usmrtiť," uviedol. Súd podľa neho nemal dôvod pochybovať o výpovedi napadnutej ženy. Naopak nemôže veriť Meindlovi, ktorý navyše na hlavnom pojednávaní trval na tom, že si udalosť nepamätá.

Susedka otvorila mladíkovi dvere
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hororový zážitok susedky

Meindl svoju susedku napadol v novembri 2017 v dome v pražských Holešoviciach, kam sa drobná dievčina prisťahovala o mesiac skôr. Keď podnapitému mladíkovi, ktorého poznala z videnia, otvorila dvere, priložil jej podľa verdiktu nôž na krk a donútil ju, aby s ním odišla do jeho bytu. Tam jej najskôr povedal, že ju chce "len znásilniť", čo veľmi brutálnym spôsobom urobil.

Po čine sa začal dievčaťu vyhrážať smrťou. Keď sa mu potom pokúsila utiecť, chytil ju a znovu znásilnil. Keď kričala od bolesti, bil ju päsťami do tváre a brucha. Navyše ju škrtil a v intímnych partiách ju porezal nožom. Ostatní nájomníci, ktorí z bytu počuli nariekanie, potom zavolali políciu. Hliadka musela vykopnúť dvere, pretože Meindl odmietol otvoriť.

Susedka otvorila mladíkovi dvere
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/J.J. Meindl)

Napádanie trvalo viac ako hodinu a dievča po ňom skončilo v nemocnici, kde sa muselo podrobiť operáciám. Podľa prvostupňového rozsudku ho delili od smrti len desiatky minút, pretože kvôli zlomeniu jazylky mu reálne hrozilo udusenie.

Dievčatko (4) prežilo peklo: VIDEO Otec ho roky mučil a znásilňoval, takéto sú následky

Meindl prešiel pestúnskou starostlivosťou a výchovným ústavom, v Holešoviciach pracoval načierno ako kuchár. V minulosti bol vo väzení za ublíženie na zdraví, pretože napadol majiteľa inej reštaurácie. Českobudějovický súd ho vlani potrestal štyrmi rokmi väzenia za znásilnenie mladistvého dievčaťa, ktoré si Meindl vyhliadol vo vlaku.

Viac o téme: ZnásilneniePokus o vražduSúd PrahaJiří Meindl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu