Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Útok na britského politika priamo na ulici: VIDEO Faragea zasiahol pohár s mliečnym koktailom

Nigel Farage
Nigel Farage (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

LONDÝN - Lídra novovzniknutej britskej antieurópskej Strany brexitu Nigela Faragea v pondelok počas kampane pred voľbami do Európskeho parlamentu (EP) zasiahol pohár s mliečnym koktailom. Informovala o tom agentúra AP.

Faragea zasiahol mliečny nápoj počas kampane jeho strany v juhoanglickom meste Newcastle. Polícia uviedla, že na základe podozrení z napadnutia zatkla 32-ročného muža. Paul Crowther uviedol, že na Faragea hodil banánovo-karamelový koktail na protest proti Farageovej "žlči a rasizmu". 

"Bohužiaľ, niektorí podporovatelia zotrvania Británie v EÚ sa zradikalizovali do takej miery, že robiť kampane bežným spôsobom sa stáva nemožné," uviedol po incidente na Twitteri 55-ročný Farage. Strana brexitu Nigela Faragea vedie v prieskume verejnej mienky v nadchádzajúcom boji o 73 kresiel v 751 člennom Európskom parlamente. 

AP si všíma, že lepkavé nápoje sa stali v Británii nepravdepodobnou politickou zbraňou. V uplynulých týždňoch hodili mliečne koktaily počas predvolebnej kampane aj do iných pravicových kandidátov. Sieť prevádzok rýchleho občerstvenia McDonald's v Škótsku minulý týždeň oznámila, že polícia firmu požiadala, aby nepredávala mliečne koktaily počas predvolebnej kampane Strany brexitu. 

Viac o téme: útok Nigel FarageMliečny koktail
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu