Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mafiánska streľba v Neapole má dohru: Polícia zatkla dvoch podozrivých bratov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

NEAPOL - Talianska polícia zadržala v piatok dvoch bratov podozrivých z "mafiánskej" streľby, pri ktorej boli začiatkom mája zranené v Neapole tri osoby - vrátane trojročného dievčatka. Píše o tom agentúra DPA.

Zločin, ku ktorému došlo ešte 3. mája, vyvolal v Taliansku vlnu rozhorčenia. Malé dievčatko totiž zostáva aj naďalej hospitalizované v kritickom stave; zablúdená guľka mu prestrelila obe časti pľúc.  Šéf neapolskej prokuratúry Giovanni Melillo uviedol, že obaja podozriví súrodenci Armando a Giuseppe Del Re chceli na pokyn neapolskej mafie Camorra zavraždiť 31-ročného Salvatore Nurcara.

Dievčatko bolo zasiahnuté neúmyselne pred kaviarňou na námestí Piazza Nazionale v centre mesta. Pri útoku utrpela menej vážne zranenia aj jeho stará mama. Taliansky minister vnútra Matteo Salvini pogratuloval v súvislosti so zadržaním podozrivých osôb polícii aj prokuratúre.

Zároveň sa zaviazal, že v boji proti Camorre, ktorá patrí spolu so sicílskou mafiou Cosa Nostra a kalábrijskou 'Ndranghetou k najnebezpečnejším organizovaným zločineckým skupinám v Taliansku, nepoľaví.

Viac o téme: StreľbaZatknutieMafiaPolícia TalianskoNeapol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu